sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Tärkeintä on onnellisuus

Kävin syyslomalla katsomassa Selänteen.  Jääkiekkoon en ole ollut lätkässä koskaan, mutta halusin tietää Teemusta henkilönä.

Elokuva kertoikin tarinaa Teemusta monesta näkökulmasta. Äänessä olivat paitsi vanhemmat ja veljet myös Sirpa-vaimo, sekä valmentajat ja pelitoverit. Äidin mielestä Teemu on luonteeltaan herkkä ja huolehtivainen, vaimosta kuin leikkivä lapsi, yhtä itsekeskeinenkin.  Valmentajat ja pelikaverit antoivat tunnustuksensa Teemun hyväntuulisuudelle ja avoimuudelle. Nämä luonteenpiirteet ovat heidän mielestään auttaneet tätä huippu-urheilijaa amerikkalaisuuteen sopeutumisessa.

Leffa toi myös esiin Teemun lapsuusperheen kipupisteet: vanhempien eron ja vanhimman veljen eksymisen huumepoluille. Teemun isä Ilmari Selänne katui sitä, että vanhin lapsista jäi liikaa varjoon, kun Teemuun kohdistettiin kaikki huomio.

Teemu Selänne on nyt niin rikas, ettei esimerkiksi tiedä autojensa lukumäärää. Onko menestyminen ja raha ollut hänelle tärkeintä elämässä? Ei todellakaan, kaikkein tärkeintä on olla onnellinen, toteaa Teemu painokkaasti.

Suosittelen Selännettä, mutta minusta Kuningas Litmanen oli kuitenkin parempi.  

10 kommenttia:

 1. En ole nähnyt Selänne enkä Litmanen leffaa. Haluaisin kyllä mennä katsomaan selänteen, kuulostaa hyvälle elokuvalle.
  T:Netta

  VastaaPoista
 2. Nettaa; Selänne näyttää saaneen neljä tähteä arvostelijoilta, eli kannattaa katsoa.

  VastaaPoista
 3. Itseäni ei kiinnosta juuri mikään jääkiekkoa tai jalkapalloa kohtaan, mutta arvostan kuitenkin Selännettä urheilijana. - A.Lehtinen

  VastaaPoista
 4. Kumpaakaan noista leffoista en ole nähnyt, mutta tuo Selänne leffa voisi olla ihan mielenkiintoinen. Jääkiekkoa seuraan vain silloin kun on MM-kisat tai talviolympialaiset. Jalkapallosta en niinkään välitä.

  Mutta kunnioitan molempia Selännettä ja Litmasta, hämmästyttävää että Selänne pelaa vielä noinkin vanhana.

  VastaaPoista
 5. En ole nähnyt kyseistä elokuvaa, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Yleensä tuollaiset elämänkertomus leffat ei oikein uppoa mutta tuon voisin jopa mennä katsomaankin.
  T: Janina Natri 11asmy

  VastaaPoista
 6. a.l, Mika V ja j. natri; Oli kyse mistä alasta tahansa, huipulle pääsy vaatii työtä (= harjoittelua), työtä ja työtä. Sekä uhrauksia ja onnea, epäonnistumisista ei saa masentua, ei ainakaan liikaa.
  Elämäkertoihin pohjautuvat leffat ja kirjat ovat minusta usein tosi kiinnostavia.

  VastaaPoista
 7. Itse en ole vielä Selänne-leffaa nähnyt, mutta se on totta, että huipulle pääsy vaatii paljon kovaa työtä. Selänteelle on selkeästi ollut vaikea lopettaa ura, vaikka on pelannut vaikka kuinka monta vuotta ja ikääkin on jo kuitenkin. Selänteen pojatkin ovat selkeästi seuraamassa isänsä jalanjälkiä, joten ne ovat varmasti joskus myöskin huipulla niinkuin isänsäkin. Saavat ainakin isältä hyviä neuvoja ja harjoitteluvinkkejä. Litmasesta en niinkään tiedä mitään, en ole tuota elokuvaa nähnytkään, jotenkin jääkiekko on hieman kiinnostavampaa kuin jalkapallo.

  VastaaPoista
 8. vilma P; Isän urasta voi varmasti oppia. Toivotaan, että Teemu paranee
  viimeisimmistä vammoistaan (http://www.iltasanomat.fi/nhl/art-1288615696105.html).

  VastaaPoista
 9. En ole kumpaakaan elokuvaa vielä nähnyt, mutta Selänne-elokuvan olen ajatellut mennä katsomaan sillä se kuullostaa mielenkiintoiselta juuri siksi että Selänne on niitä harvoja suomalaisia jotka ovat tehneet kovaa työtä päästäkseen huipulle. Yleensä minua ei tämänkaltaiset ns elämänkertomus elokuvat kiinnosta mutta tämä vaikuttaa hyvältä ja olen kuullut vain hyvää palautetta siitä.

  VastaaPoista
 10. En ole kumpaakaan elokuvaa nähnyt, ja jääkiekkoakin seuraan vain MM-kisojen aikaan. On hienoa, että Selänne on pitänyt järjen päässään ja ajattelee onnellisuutta tärkeämmäksi, kuin raha.
  Jasmin S

  VastaaPoista