keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Luvassa valoisa tulevaisuus


Kun maansiirtoyritys hankkii uusia kaivinkoneita, se ei osta niitä verkosta. Kaupat saa aikaiseksi hyvä myyntiedustaja.  Kun taksiyrittäjä on vaihtamassa ajokkinsa uuteen, hän menee autoliikkeeseen ja pyytää tarjousta tutulta automyyjältä.

Vaikka verkkokauppa valtaa alaa, on paljon aloja ja tuotteita, joissa tarvitaan myyjää tai myyntiedustajaa. Asiakaspalvelussa ei taida olla koskaan valmis; uutta opittavaa riittää.
Tästä linkistä löytyy mainio artikkeli huippumyyjän ominaisuuksista etenkin  asiakaspalvelun ja myynnin opiskelijoille.

Viime aikoina on mediassa uutisoitu, että kirjanpitäjiä ja palkanlaskijoita tarvitaan entistä enemmän. Tällaiset tiedot ennustavat valoisaa tulevaisuutta  koulumme tahalaisille sekä kito-opiskelijoille.

Millaisia ajatuksia tulevaisuus ja työllistyminen sinussa herättää?

13 kommenttia:

 1. Mielestäni omalla alallani tulee olemaan aina paljon töitä ja olen tyytyväinen siihen :) - A.Lehtinen

  VastaaPoista
 2. A. Lehtinen: Hyvä juttu! Alallasi on myös monia lisäkoulutusmahdollisuuksia, esim. tuo artikkelissa mainitu PHT-tutkinto.

  VastaaPoista
 3. En usko että työllistymiseen tulee kummempia muutoksia tässä joidenkin vuosien aikana. Tietenkin jos jotkin liikkeet menevät konkurssiin, niin tulee eri määriä työttömiä. Hekin kyllä sitten aikanaan työllistetään uudelleen. Kyllä töitä riittää.

  VastaaPoista
 4. Kristiina H: Uskon, että jokainen löytää oman paikkansa elämässä.

  VastaaPoista
 5. Kuulemma kirjanpito-alalla on pulaa työntekijöistä, joten uskon, että tällä alalla riittää töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin uskoo myös Taloushallintoliitto, jonka mielipide löytyy postaukseni alemmasta linkistä.

   Poista
 6. Itseäni henkilohtaisesti vähän huolestuttaa että saanko töitä niin pian kuin haluaisin mutta uskon kuitenkin että ne ketkä oikeasti yrittää, saavat varmasti töitä jossakin vaiheessa. Mutta kyllä niitä töitä aina riittää.

  VastaaPoista
 7. j.natri: Entisiä opiskelijoitamme, nykyisiä merkonomeja ja datanomeja, olen tavannut mm. kaupan eri töissä, pankeissa, verotoimistossa, Kelassa, kiinteistönvälittäjänä, uimahallin kassana, taksina, eri alojen yrittäjinä, kouluttajina, mikrotukihenkilöinä, näyttelijänä jne. Töitä on löytynyt.

  VastaaPoista
 8. Mielestäni töitä löytyy aina, ei välttämättä sieltä mihin haluaisi mutta töitä on kyllä tarjolla.

  VastaaPoista
 9. Minussa tulevaisuus ja työllistyminen herättää,että se on todennäköisesti jatkossakin aika vaikeaa saada töitä, ainakaan mitään kauhean hyvää paikkaa, mutta toisaalta jos vaan kunnolla jaksaa yrittää niin voi päästä hyvään työpaikkaan, jos on hyvin kouluttautunut ja reipas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna ja Vilma; merkonomin tutkinto ja lannistumattomuus on hyvä yhdistelmä.

   Poista
 10. Töitä varmasti riittää, mutta ei välttämättä paikoista joihin haluaisi. Täytyy vain etsiä ahkerasti ja olla lannistumatta yhdestä hylkäyksestä, varmasti jokupäivä löytyy se juuri oikea ja mukava työpaikka itselleenkin.

  VastaaPoista
 11. Töitä pitäisi tällä alalla riittää, mutta kyllä hieman pelottaa, että otetaanko sinne vasta valmistuneita. Jos saan jonkun toimistotyön, jossa en pääse kirjanpitoa tekemään vaan vaikka esimerkiksi arkistointi yms. pelottaa, että saanko siitä tarpeeksi kokemusta sitten seuraavaan työpaikkaan.

  VastaaPoista