maanantai 7. lokakuuta 2013

Uskallanko sanoa mitään?

Seuraan aktiivisesti  noin kymmentä blogia, mutta kommentoin hyvin harvoin. Miksi? Tässä joitakin syitä:
 • Olen hiljainen ja ujo oikeassakin elämässä, siis
 • en uskalla.
 • Minulla ei ole sanottavaa.
 • Ei ole aikaa.
 • Mielipiteeni voi tuntua tyhmältä.
 • Tyhjää lätinää on maailmassa liikaa.
Ääni kuuluu vain, jos avaa suunsa. Samoin on netissä: vain kirjoittamalla tai muuten esiintymällä voi saada seuraajia ja näkyvyyttä. Kommentoinnista on hyvä aloittaa. Hyvä kommentti on napakka. Siitä selviää, että kommentoija on lukenut koko postauksen, eikä vain viimeistä lausetta.

Tähän blogiin kommentoidaan etunimellä ja sukunimen ekalla kirjaimella (esim. Matti J). Ensiksi pitää kuitenkin luoda itselle tili esim. googleen.

8 kommenttia:

 1. Mielestäni en ole lukenut paljon blogeja, mutta facebookissa käy, että en kommentoi, koska minulla ei ole mitään sanottavaa.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittajasta tuntuu hyvältä, jos saa lyhyenkin kommentin.

  VastaaPoista
 3. Aloin miettimään lausetta "ääni kuuluu vain, jos avaa suunsa", mikä kuulostaa kovin helpolta, vaikka sitä se ei tosiaankaan ole.

  Ei ole niin yksinkertaista vain avata suutaan ja kertoa muille omista ajatuksistaan ja tunteistaan. Koskaan kun ei tiedä ovatko muut ihmiset samaa mieltä vai eri mieltä, ja jotkut ihmiset tuovat omat ajatuksensa hyvin aggressiivisesti esille silloin, kun ovat hyvinkin eri mieltä.

  Kaikki eivät uskalla ottaa sitä riskiä, että mitä tapahtuu sen jälkeen, kun on avannut suunsa. Nettiin kun kirjoittaa omat ajatuksensa, niin niitä ei saa vältämättä koskaan otettua pois. Eivätkä kaikki ole valmiita ottamaan riskejä, silloinkaan kun kirjoittavat anonyymisti.
  Ja se kuinka anonyymisti ihmiset oikeasti pystyvät olemaan netissä, se onkin sitten jo toinen tarina..

  Minä itse kuulun niihin ihmisiin, jotka ottavat riskin, mutta silti pelkäävät kuinka muut ihmiset reagoivat. Otan riskin, koska koskaan ei voi tietää, jos sitä oppiikin muilta uusia asioita ja saa uutta näkökulmaa omiin ajatuksiinsa.

  Välillä tarvitsee olla itse se ensimmäinen, joka avaa suunsa, jolloin joku toinen uskaltaa tehdä saman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, netissä niin kuin muussakin elämässä kannattaa olla oikealla tavalla rohkea. Keskustelua ei synny, jos kaikki ovat samaa mieltä.

   Kiusanhenget kannattaa kuitenkin jättää vaille huomiota. Näitä
   ns. trollaajia (http://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli_%28internet%29) esiintyy kommentti- ja keskustelupalstoilla usein. Useammin kuin oikeassa elämässä, netissä on helpompaa sanoa ilkeästi kuin kasvotusten.

   Poista
 4. jasmin S

  Internetissäkin voi kehittää omaa sosiaalisuuttaan. Kommentoimalla muiden julkaisuja oli se sitten anonyymisti tai omana itsenään, saa varmasti lisää varmuutta myös kasvotusten keskustelemiseen

  VastaaPoista
 5. Jos vain suinkin tiedän asiasta jotain, edes vähäsen, niin pyrin kommentoimaan.

  Mutta jos kyse on jostain asiasta, mistä en tiedä mitään, niin tunnen oloni amatööriksi kaikkien niiden ammattilaisten keskellä, jos kommentoin asiaa, josta en tiedä yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mika V: On viisasta tuntea itsensä amatööriksi, kyllä meistä jokainen on aikanaan aloittelija. Voisin laatia pitkän listan asioista, joita en vielä osaa tai ymmärrä tai olen muuten vaan tumpelo.

   Amatööri voi ainakin pyytää ns. ammattilaisia ilmaisemaan asiansa selkeämmin. "En oikein ymmärrä, voisitteko vähän selventää."

   Poista