tiistai 24. toukokuuta 2011

Ei maksa mitään

Kesä on hyvää aikaa aloittaa jokin ilmainen harrastus. Ykköslajiksi listaan kävelemisen. Siihen ei tarvita mitään hienoja laitteita tai vaatteita, mutta jo puolen tunnin rivakka kävely tekee ihmiselle hyvää. Siinä saa kosketuksen luontoon, voi tarkkailla kesän etenemistä ja kuunnella linnunlaulua.

Kakkoslajiksi ehdotan onkimista. Jos syöttinä on mato tai toukka, ei kalastuslupaa tarvita. Mikä onkaan rauhoittavampaa kuin istua rannalla onkimassa! Ongen voit tehdä itse:
http://www.kalapedia.fi/index.php?title=Onki 

Kolmanneksi suosittelen retkiä ilmaiskohteisiin. Niitä on on monia aivan lähellä: Lemmenlaakso, Galleria Alli tai Keravan taidemuseo, jonne pääsee keskiviikkoisin ilmaiseksi. Siellä on kesällä näyttely Reikä avaruudessa - Hole in the Universe. Ilmaisia retkikohteita ovat myös monet vanhat rakennukset, joiden historiasta voi ottaa selvää ennen kuin menee niihin lähemmin tutustumaan. Joko olet käynyt katsomassa Keravalla sijaitsevaa Suomen pienintä kirkkoa, Valkean Karitsan kappelia? Tai pistäytynyt Korson uudessa ja hienossa monitoimitalossa, Lumossa?

Mitä lisäisit tähän ilmaisten harrastusten listaan?

8 kommenttia:

 1. Onkiminen kuulostaa mukavalta muutenkin olen kalamiehiä! Kävely ja taide ovat kyllä ehkä vähäsen tylsiä juttuja , mutta jokainen tavallaaan¨.
  Iloista kesää kaikille ja railakkaita kalareissuja:)

  VastaaPoista
 2. Itse laittaisin hölkkäämisen kävelyn sijaan.. Olen samaamieltä onkimisesta, se on rentouttavaa, varsinkin jos on hyvä sää ja mukava paikka, istua onki kädessä ja nauttia luonnosta! Olen osittain samaamieltä Joneksen kanssa taiteesta, että se on tylsää, mutta se voi johtua siitä, kun ei osaa nähdä taideteosta oikein, itse alan kesällä kiertelemään eri taidenäyttelyissä, minusta tulee taiteen ystävä!

  VastaaPoista
 3. Pullojen kerääminen on hyvä harrastus kesällä. Siitä saa liikuntaa ja samalla rahaa. Se myös putsaa luontoa ja tekee luonnosta kauniin.
  Kannattaa kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Mielestäni ilmaiset harrastukset ovat mieluisia. Kävely on varmasti hyvä harrastus kesällä.

  VastaaPoista
 5. Itsekin pidän onkimisesta. Mökillä ollessa tuleekin suuri osa ajasta vietettyä rannalla ongen kanssa. Suosittelen lämpimästi muillekin.

  VastaaPoista
 6. Itse pidän kävelystä, mutta laittaisin sen sijalle hölkkäämisen niinkuin N.Mustonenkin sanoi. E.Mikkosen pullojen keräys on hyvä idea!

  VastaaPoista
 7. Minusta onkiminen on mukava harrastus. taiteesta en ole kiinnostunut erikoisemmin. Kesällä onkimiseen voi yhdistää myös esim. soutuveneilyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A. Kanerva: Vene ja onkiminen on hyvä yhdistelmä, kunhan ei putoa veneestä.

   Poista