torstai 5. toukokuuta 2011

Melkein unohtuneet joululahjat

Tuttavani soitti eilisaamuna ja tarjosi elokuvalippua. Hän oli saanut joululahjaksi Finnkinon elokuvalippuja ja yksi  oli vielä käyttämättä. Viimeinen käyttöpäivä olisi eilen eli 3.5.
Kiitin ja otin lipun, vaikka iltatuntieni vuoksi pääsisin vasta johonkin myöhäisnäytökseen.

Kun illalla astuin Kinopalatsin ovesta, hämmästyin pitkää jonoa. Se kiemurteli aulasta alas portaikkoihin, en nähnyt sen loppupäätä. - Hei, täällä taitaa olla jokin ensi-ilta, totesin jonon etupäässä seisoville. - Voisinko vähän etuilla, kun minulla on joululahjalippu ja ... - Et voi, todettiin monesta suusta, niin on meilläkin. Mene vaan jonon päähän.

Niinpä jonotin kiltisti 35 minuuttia ja jännitin, saanko paikkaa mihinkään kiinnostavaan leffaan. Napapiirin sankareissa näytti olevan tilaa, mutta sen olin nähnyt jo kahdesti.  Valintani oli Päiväni Margueritten kanssa. Pidin tästä  elokuvasta; se kertoi eri-ikäisten ystävyydestä, kirjoista ja ranskalaisesta elämänmenosta. Tästä linkistä saat filmistä lisätietoa: http://www.filmgoer.fi/new/elokuva/paeivaeni-margueritten-kanssa

Vähän kuitenkin ihmettelen, miten ihmiset jättävät elokuvalippunsa käytön viimeisiin voimassaolominuutteihin.
Olisiko tähän sinulla jokin selitys?

9 kommenttia:

 1. Mukavaa, että löysit itsellesi mieluista katsottavaa.

  Joillakin ihmisillä taipumus vitkutella asioita viimeiseen asti, varsinkin jos on kyse vähääkään epämieluisasta tehtävästä. Itsekin olen jättänyt monia kiinnostaviakin asioita viime tinkaan, vain sen takia että luotan esimerkiksi ilmaisten leffalippujen olevan voimassa vielä pitkään, mutta näinhän ei ole. Ehkei asia ole tuntunut tärkeältä ja elokuviin mennään vain velvollisuudentunnosta - joku on sen kuitenkin ostanut lahjaksi.

  VastaaPoista
 2. No hyvä että liput sitten tuli hyödynnettyä tuolla tavalla ja vielä sinulle mieluiseen elokuvaan.

  Itselläni löytyy myös muutamia leffa lippuja joiden viimeinen käyttöpäivä lähenee koko ajan.. Pitäisi mennä, mutta mistä aikaa siihen? Kun vihdoin sitten olisi vapaa päivä koulusta ja töistä niin huomaan itse ettei edes huvita lähteä jonottelemaan teattereihin. Sellaista se tuntuu kaikilla nykyään olevan, aika ei yksinkertaisesti riitä edes niihin mukaviin asioihin.

  VastaaPoista
 3. Harvemmin leffaan jaksaa lähteä Helsinkiin asti kun on aina muuta menoa. Mutta ihmiset eivät halua jättää ilmaislippuja käyttämättä niinpä ne menevät viimehetkillä käyttämään ne? Napapiirin sankarit oli yllättävän huono leffa mitä muut tykkäsivät?

  VastaaPoista
 4. Jotkut vain ovat laiskoja eivätkä jaksa lähteä ennen kuin on pakko.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että löytyi mieluinen elokuva

  VastaaPoista
 6. joneksen kysymykseen vastaan: Että mielestäni Napapiirin sankarit oli hyvä elokuva.

  VastaaPoista
 7. Minulla on kotona viellä 2v vanhoja elokuvalippuja. Elokuvaliput on helppo lahja ja niitä annetaan yleensä aina jollekkin, vaikka henkilöä ei voisi vähempää kiinnostaa elokuvat.. Olen Mikkosen kanssa samaamieltä, että napapiirin sankarit on hyvä elokuva. Oliko elokuva minkä katsoit hyvä, pystytkö suosittelemaan?

  VastaaPoista
 8. N. Mustonen: Minusta Päiväni Margueritten kanssa oli hyvä elokuva. Salissa puolet katsojista oli nuorta porukka. Olivatko he siellä tämän elokuvan vai sen vuoksi, ettei tilaa ollut muissa näytännöissä, sitähän ei tiedä.

  VastaaPoista
 9. Hyvä, että löytyi sitten hyvä leffa josta pidit. En osaa vastaa kysymykseesi, koska itse käytän leffaliput parin - kolmen kuukauden sisällä niiden saamisesta.

  VastaaPoista