perjantai 15. marraskuuta 2013

Suomalainen elokuva saa lisää tukea

Euroopan komissio on luvannut eilen, että pienten kielialueiden elokuvat voivat saada lisää julkista tukea. Harvinaisemmalla kielellä tehdyt elokuvat määritellään "vaikeiksi elokuviksi", siksi tuo tuen lisäys.
Julkista tukea voi tämän päätöksen mukaan hakea jopa yli puoleen elokuvan kuluista.

Suomi on pikkuruinen - vaikeakin - kieli maailman valtakielten joukossa, eli tukea tarvitaan.
Viime kuussa ensi-iltaan tulleen Leijonasydän-elokuvan budjetti oli 1,5 miljoonaa euroa, josta
puolet tuli Elokuvasäätiöltä eli oli julkista tukea.

 Leijonasydän on tällä hetkellä Suomen katsotuin leffa: yli 100 000 katsojaa lokakuun lopussa. Tämän johdosta se saa Elokuvasäätiöltä 4 euroa jälkituloa jokaista myytyä lippua kohden 45 000 katsojan jälkeen.

 Leijonasydän on hyvä elokuva, mutta olisko se vielä onnistuneempi, jos se olisi saanut vaikkapa
900 000 euroa Elokuvasäätiöltä?  Kerropa, miten suomalaiset elokuvat tulevat hyötymään siitä, että saavat mahdollisesti lisää tukea?

8 kommenttia:

 1. Olen nähnyt Leijonasydän elokuvan, mielestäni se oli hyvä. No Suomalaiset elokuvat hyötyvät siten että saavat lisää rahaa elokuvan tekoon eli lavasteet yms.voi olla hienompia. T:Netta O 11ASMY

  VastaaPoista
 2. Itse en ole vielä nähnyt Leijonasydän elokuvaa, vaikuttaa kyllä hyvältä ja olen kuullutkin siitä pelkkää hyvää palautetta. Suomalaiset elokuvat ovat yleensä vähän tylsiä , kun ei ole välttämättä panostettu lavasteisiin, näyttelemiseen ja tunnelmaan tarpeeksi..Tottakai ylimääräiset varat tuovat elokuvantekijöille varmasti lisää motivaatiota, sekä pääsevät toteuttamaan ideoitaan enemmän, paremmilla varoilla.

  VastaaPoista
 3. Nettaa ja vilma p; Arvelisin myös, että ohjaajien ym. elokuvantekijöiden stressi helpottuisi, jos tukea tulisi lisää. Uskallettaisiin enemmän.

  VastaaPoista
 4. Elokuvan budjetti ei kerro elokuvan laadusta mitään. Elokuva voi olla loistava pienelläkin budjetilla tehtynä, jos se on hyvin käsikirjoitettu. Jotkut elokuvat joissa on suuri budjetti, ovatkin osoittautuneet huonoiks. Elokuva saattaa mennä monella tavalla niinsanotusti överiksi, koska rahaa on vaikka millä mitalla varaa tuhlailla mm. turhuuksiin. Mutta Suomen mittakaavassa elokuva olisi voinut olla parempi, jos olisi saanut enemmän tukea. Toisaalta taas pienen stressin alla työskentely voi olla paljon tehokkaampaa! :) A.Lehtinen

  VastaaPoista
 5. Leijonansydän elokuvaa en ole ainakaan vielä nähnyt. Tietenkin isompi budjetti auttaa tekemään onnistuneemman elokuvan, mutta se voi silti olla huono. Pienellä budjetilla voi taas vastaavasti saada aikaan todella hyvän elokuvan jos kaikki muu onnistuu. Mutta pelkkä budjetti ei tee elokuvasta hyvää, se on vain yksi osa onnistunutta elokuvaa. Ja tukirahoista hyötyisi mielestäni siten, että saa paremmat lavasteet, tehosteet jne.

  VastaaPoista
 6. En ole nähnyt Leijonasydän elokuvaa, enkä oikeastaan kuullutakaa siitä mitään. Isompi budjetti ei takaa parempaa elokuvaa, tietenkin suuremmalla määrällä rahaa saa parempia laitteita, lavasteita yms. mutta pienenkin budjetin elokuva voi olla hyvä.

  VastaaPoista
 7. Olen käynyt katsomassa kyseisen elokuvan. Mielestäni se oli hyvä, enkä usko, että suurempi summa rahaa olisi tehnyt leffasta mitenkään merkittävästi parempaa.

  VastaaPoista
 8. En ole vielä nähnyt leijonasydän elokuvaa, mutta tuskin isommalla summalla kuitenkaan elokuvasta saa kauhean hyvää. Lavasteisiin ja muihin laitteisiin tietenkin pystyy panostaa rahalla paljon, mutta jotkut saattaa helposti mennä yliampuvaksi ja elokuvasta saattaa tulla sen takia huono.

  VastaaPoista