maanantai 11. marraskuuta 2013

Ääntä ei voi huijata

10.11. on Martin nimipäivä ja tänä vuonna myös isänpäivä. Tuskin moni tietää, että 10.11. vietetään myös äänen päivää. Jokaisella meistä on  persoonallinen sormenjälki, samoin  oma ainutlaatuinen äänemme.

Ääni paljastaa meistä monia asioita. Se kertoo tunteista, olemmeko surullisia vai iloisia. Se kertoo, minkä ikäisiä olemme. Äänestä kuuluu, onko stressiä tai jännittääkö puhujaa. Terveydentilan ja elämäntavatkin voi kuulla äänestä. Flunssa voi viedä äänen kokonaan, eikä turhaan puhuta viinabassosta.

Kun olet murheen murtama, yritäpä sanoa hilpeästi: "Voi, mulle kuuluu hyvää!"  Huomaat, ettei täysin onnistu. Jokin äänessäsi kertoo sen, ettei asia ole totta.7 kommenttia:

 1. Äänestä kuulee jännittämisen ja flunssan. Myös innostuneisuuden ja surullisuuden. .
  T:Netta O 11ASMY

  VastaaPoista
 2. Äänestä kuulee todella hyvin kaikkea jos oikein kuuntelee, kuulee jännittääkö puhujaa, onko hän surullinen vaiko iloinen tai valehteleeko hän. Ääni paljastaa ihmisestä paljon.

  VastaaPoista
 3. Ääni on tärkeä osa ihmistä. Viimeviikonloppuna siskoni lapsen synttäreillä, oli ihana kuulla nuoren synttärisankarin onnellista kiljumista, kun rahaa oli kertynyt jo huimat 100 euroa ! =)

  VastaaPoista
 4. Ääni on todellakin persoonallinen juttu. Itse voin jo päätellä puhelimessa äänen perusteella, millainen kyseinen henkilö suunnilleen on vaikken olisi nähnyt tätä edes. Äänestä todellakin kuulee sen, mitä henkilö ajattelee oikeasti, yhdistettynä tietenkin ilmeisiin ja eleisiin. A.Lehtinen

  VastaaPoista
 5. Jep, äänestä voi hyvin päätellä, onko joku iloinen, surullinen, vihainen, masentunut, stressaantunut, jännittynyt jne. Minun äänestäni voi tällä hetkellä päätellä sen, että olen flunssassa. Ja totta, on vaikea sanoa "Kaikki on hyvin" iloisesti, kun on mieli maassa.

  VastaaPoista
 6. Äänestä voi hyvin päätellä eri asioita toisesta ihmisestä, Flunssat ja jännittämisen huomaa helposti ja paljon muutakin. Ääni kertoo paljon toisen asenteesta. Ääni on hyvin tärkeä monelle ja ilman ääntä ei pystyisi helposti selvittämään toisen "olo tilaa".

  VastaaPoista
 7. Äänen ja puhetavan perusteella ymmärtää jo paljon ihmisen luonteesta.

  VastaaPoista