maanantai 18. marraskuuta 2013

Pätkätyötä vai pop up -työntekoa?

Lauantaina vietettiin tämän vuoden neljättä ravintolapäivää. Sadat päivän ajan toimivat pop up -ravintolat tarjosivat antejaan ympäri Suomen. Keravalla taisi tällä kertaa olla vain yksi ravintola, joka myi porokeittoa Lintulammenkadulla.

Seuraava pop up -ravintolapäivä on 16.2.2014, ryhtyisinkö viimein toimiin? Tarjoaisin hyvin haudutettua puuroa Keravan asemalla klo 7 - 9. Ostaisikohan sitä kukaan?

Pop up -yritys on kevyt tapa testata asioita ja saada näkyvyyttä. Ei tarvita monia lupia, pelkkä ilmoitus ainakin ravintolapäivästä riittää.

Mennäänpä työelämään: moni tekee nykyään pätkätöitä, mutta niitä on tehty monilla aloilla ennenkin. Vanhempani olivat maatalousyrittäjiä, jotka työllistivät kiireisimpinä aikoina muutamia ulkopuolisia henkilöitä. Jotkut heistä tekivät töitä vain päivän, toiset pidempään.

Haittaako mitään, jos työsuhde kestää päivän, viikon tai kuukauden, kun siitä saa palkan?  Kaikki työkokemushan on arvokasta?

8 kommenttia:

 1. Mielestäni ei ole tärkeää, että mitä työtä kukin tekee. Arvostan ihmisiä, jotka tekevät niitä "huonompiakin" töitä, kuten siivousta, pesulahommia yms. Niitäkin tarvitaan! Ja varmasti työnhakijaa arvostetaan enemmän, jos on suostunut tekemään jotain siivouksen kaltaista työtä

  VastaaPoista
 2. Iltalukiota käydessäni minulla oli päivätyö, mutta tein myös erään siivousfirman palkkalistoilla siivouskeikkoja. Opin kantapään kautta, millaista on vahata pankkisalin lattia kiiltäväksi keskiyöllä, kun uni painaa silmissä. Jälki ei ollut läheskään priimaa; pomo vaatikin vahaamaan salin toiseen kertaan seuraavana yönä.

  Eli lyhyesti: siivoaminen, niin kuin kaikki hyvin tehty työ, edellyttää ammattitaitoa.

  VastaaPoista
 3. Itse voisin tehdä pätkätöitä opiskelujen ohella, mutta haluasin kyllä pitkäaikaisempia töitä koulusta valmistumisen jälkeen. Pätkätyöt eivät ole kuitenkaan täysin poissujettu juttu, koska niiden kautta voi päästä etenemään kohti vakituisempaa työtä. Jos kuitenkin asuu omillaan ja on joka kuukausi vuokrat ja laskut maksettava on taloudellisesti turvallisempi olo kun on vakituinen työpaikka ja säännölliset tulot. Olen samaa mieltä siitä asiasta, että kaikki työkokemus on arvokasta! :) A. Lehtinen

  VastaaPoista
 4. Kaikki työkokemus todellakin on arvokasta, oli se millaista työtä tahansa ja kestipä se kuinka kauan tahansa. Ja kuten Jasmin tuossa aiemmin totesi, on parempi tehdä vaikka siivous- ja pesulahommia, kuin löhötä kotona työttömättömänä.

  VastaaPoista
 5. Mielestäni on tärkeintä että ihmiset tekevät ylipäätään edes jotain töitä eikä vain jää kotiin makoilemaan ja elämään sossun tuilla. On ärsyttävä katsoa ihmisiä, jotka eivät saa elämässään aikaiseksi yhtään mitään.

  VastaaPoista
 6. Kaikki työkokemus on kyllä arvokasta, ja mielummin on jokin työpaikka kuin vain makailee turhana kotona. Minua ärsyttää ihmiset jotka ovat aikaan saamattomia, siksi en itse halua koskaan olla sellainen, en kuitenkaan itse välttämättä jaksaisi olla vaihtamassa esim joka viikko tai kuukausi työpaikkaa, mutta kyllä sekin kävisi jos muita vaihtoehtoja ei olisi.

  VastaaPoista
 7. Itse olen sitä mieltä, että on tervettä tehdä edes jotain kehittävää. Pätkätyöt ovat juuri sitä. Koskaan ei tiedä, jos siitä pätkätyöstä saisinkin enemmänkin irti kuin sen pätkän.

  Muistattehan, että oli työsuhde kuinka lyhyt tahansa niin aina kannattaa pyytää työtodistus! :)

  VastaaPoista
 8. Mielestäni on hyvä ottaa työkokemusta oli se sitten kunnon työpaikka tai pätkätyö. Jokainen kokemus on arvokasta ja työtodistus on aina kuitenkin hyvä pyytää työn loppuessa.

  VastaaPoista