tiistai 22. huhtikuuta 2014

Sirkukseen blogin kautta

Suomalainen sirkusyrittäjyys on alkanut läheltä kouluamme, Sariolanmäeltä. Mäen nimi kertoo meille Tivoli Sariolan historiasta.

Mäellä, suuressa puuhuvilassa on asunut Sariolan sirkusperhe, johon kuului kiertuetaiteilijoita ja - tietysti - eläimiä. Talvisin pysyttiin paikoillaan, lapset kävivät koulua ja eläimet odottivat talleissaan kesää. Kerrotaan, että joskus norsu karkasi asemalle tai leijonat karjuivat niin, että naapurit pelästyivät.

Yleensä käyn Sirkus Finlandiassa, kun se syksyllä pysähtyy Keravalle.  Suomen kansallissirkuksen ohjelmisto on joka vuosi uusi ja yllättävä. Se on nähtävä.

 Tänään iltapäivällä Sompion koulun kentältä kaikui reipas musiikki, ja pari keskustaan pystytettyä mainosta kertoivat Circus Renzin saapuneen Keravalle. Mikä Circus Renz, enpä ole kuullutkaan? Googlaamalla ei löytynyt kotisivuja, eikä muuta tietoa kuin linkit keskustelupalstoille ja Sirkusteltta-blogiin.

Blogista sain varmuuden sille, että kannattaa tutustua Circus Renziin.
 Keskustelupalstoilla katsojien mielipide nimittäin jakautui; osa piti Renzin ohjelmistoa surkeana, osa ihan hyvänä pienelle sirkukselle. Sillä pienihän se kokonaisuus oli. Meitä katsojia oli teltta puolillaan eli nelisenkymmentä osallistujaa. Varsinaisia esiintyjiä oli kolme: pelle, ilma-akrobaattitaituruutta ym. esittänyt Caterina ja veitsenheittäjä.

Norsut ja leijonat ovat kadonneet Suomen sirkuksista. Vanni taisi olla viimeinen suomalainen sirkusnorsu. Circus Renzissäkin temppuilivat villakoirat Max ja Morz sekä kaksi ponia, joiden nimiä en muista.

Mitä pidin näytöksestä? Caterina oli ihan huippu, samoin veitsenheittäjä. Pelle taas, no ... jääköön sanomatta. Plussaa tulee näytöksen kodikaasta tunnelmasta ja siitä, että sain  puhua muutaman sanan saksaa lipunmyyjän kanssa.

Mukanani oli kolmevuotias Teemu:  mikä oli parasta sirkuksessa? "Tykkäsin hattarasta", vastasi poika.

6 kommenttia:

 1. Itse olen käynyt vain kerran pienemmässä sirkuksessa, joka oli ihan kivaa.
  - Mei V

  VastaaPoista
 2. Sirkukset hyötyisivät sähköisestä markkinoinnista: kotisivut ainakin olisi hyvä laittaa kuntoon. Sirkus Caliballa on mielestäni hyvät sivut: http://www.sirkuscaliba.com/ Se on ensi sunnuntaina Keravalla.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Oma mielipiteeni on, että sirkukset eivät ole kovin viihdyttäviä. Koska loppujenlopuksi temput joita tehdään eivät ole niin näyttäviä ja pellet ovat enemmänkin pelottavia. Eli tämmöisiä mietteitä tälläkertaa

  VastaaPoista