maanantai 19. elokuuta 2013

Kansallinen etätyöpäivä 20.9.2013

Kuukauden kuluttua vietetään  Kansallista etätyöpäivää.  Vasta kolmatta kertaa, vaikka välineet olisivat mahdollistaneet tällaisen päivän jo vuosia sitten. Mille aloille ja millaisille työpaikoille päivä sopii? Monille aloille, mutta etenkin IT-aloille. Hyvää työjälkeä voi tehdä kotonakin tai missä vain, jos hallitsee ajankäyttönsä. Etätyötä tekevien kokemuksista voit lukea etäpäivän sivuilta. Paljon plussia, miinuksia ei juurikaan.

Silmäilepä  päivään ilmoittautuneiden yritysten luettelo  täältä;  tietotekniikkayrityksiä on paljon. Nokiaa ei päivä ole aiemmin kiinnostanut, enkä löydä sitä listalta nytkään. Miksi näin?

8 kommenttia:

 1. Tämä etätyöpäivä sopii aika monelle kohteeseen. Niille jotka suunnittelevat nettisivuja, videopelien kehittämiseen keskittyneisiin yrityksiin, IT-huollon tyypeille ja ohjelmointi aloihin. Ne jotka tekevät töitä esim. toimistossa voivat tehdä myös etätyötä, jos niillä on siinä tarvitsemat välineet. Etätyötä on myös kokouksissa, esim. käyttämällä pikaviestintäohjelma kuten Skype. Minun mielestä etätyö sopii erittäin hyvin niille, joilla on liikkumisvaikeuksia. Jos ei pääse töihin, työ tulee sinun kotiisi.
  Miksi Nokia ei ole siinä listassa? Kaksi mahdollista: #1 Microsoft omistaa Nokian, eli Nokia on Microsoftin alainen. Jos suurifirma omistaa sinua, sun yrityksen nimeä ei pakolla näy. #2 Nokia meni salaa konkurssiin, mutta he tekevät salaa pyramidihuijausta osakkeilla hahahaha vitsi vitsi ai että kun oli hauska :D Se on kai Microsoftin kanssa yhdessä mukana.

  VastaaPoista
 2. Tuolla sivulla alhaalla lukee että mukana Microsoft :D

  Minusta etätyö on ihan hieno juttu, mutta kaikkia firmoja tällainen ajatus ei vielä ilmeisesti kiinnosta.

  Tähän liittyvä sarjakuva, huumorintaju on vaatimus:
  Working at home

  VastaaPoista
 3. Vai sellainnen kansallinen päivä, kyllä näitä kehitellään piristämään arkea.., I quess. No mutta joo joskus tälläinen voi toimi tai olla välillä joteskin virkistävää. Homma on näyttäny Fujitsulla toimivan kun siellä listan mukkaan on 1000 tälläistä työntekijää tai sitten jokin on pieles kun ei työpaikalle haluta tulla.

  VastaaPoista
 4. Minun mielestäni etätyö on erittäin mainio tapa tehdä töitä. Mutta sen pitää myös toimia ehkä sen takia moni yritys ei ole vielä valmis kokeilemaan tämmöistä tapaa tehdä töitä.

  VastaaPoista
 5. Meidän koulunkin pitäisi osallistua tähän. Sopii muuten juuri sopivasti perjantaille.

  VastaaPoista
 6. Minusta etätyö on hyvä asia, koska se säästää aikaa ja
  luontoa.
  Olen käyttänyt itsekin etätyökaluja kuten esimerkiksi kesätöiisä ja voin sanoa, että työ mikä vie yleensä noin 60 minuuttia tuli tehdyksi 15 minuutissa.
  Uskon, että tulevaisuudessa etänä töiden tekeminen lisääntyy ja työt tehdään esimerkiksi kotona aamukahvia juodessa.

  Minusta etätyön kolme parasta puolta ovat:

  1.) Se säästää luontoa
  2.) Se säästää aikaa
  3.) Se säästää raha

  VastaaPoista
 7. Kuten Petteri jo ennättikin sanomaan, olisi mahtavaa jos Keudakin tähän osallistuisi. Toisaalta, millaista olisi etätehtävät fysiikasta?

  VastaaPoista