sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kävele / kahlaa / rämmi urheilulomalla umpihangessa

Lehdissä mainostetaan suksia, lumilautoja, luistimia, jääkiekkovarusteita ja vaikka mitä talveen kuuluvia härpäkkeitä, onhan  talvi ja talvilomien aika. Meiltäkin löytyy varastosta mm. erilaisia suksia, joita lähipiiri käyttää innokkaasti. Minä en niitä käytä, miksi en?

Mielestäni joka vuodenaikaan sopivaa, yksinkertaista liikuntaa on käveleminen. En tarvitse mitään erikoisia välineitä tai toimenpiteitä, astun vain ovesta ulos ja alan kävellä. Tänään vielä päivällä olivat kaikki pyörätiet muista pikkuteistä puhumattakaan täyttä umpihankea. Harrastin umpihankikävelyä 1,5 tuntia, hiki tuli, ja matkaa kertyi arviolta seitsemän kilometriä.

Umpihankifutiksen SM- ja MM-tason kilpailuja on järjestetty Pohjois-Suomessa jo useita vuosia: http://yle.fi/alueet/kainuu/2010/02/umpihankijalkapallon_mm-titteleista_taistellaan_jalleen_1421449.html.
Voisiko umpihangessa kävelemisestä myös järjestää kilpailuja? Mitä mieltä olet?

Seuraava postaukseni julkaistaan ma 27.2. Hyvää lomaa kaikille!

7 kommenttia:

 1. minun mielestä se olisi tosi kivaa järjestää sellaisia kilpailuja kuin hangessa käveleminen

  VastaaPoista
 2. En usko, että siinä olisi järkeä, koska se menisi helposti juoksemiseksi ja jos lunta on polveen asti nii eihän se nyt varsinaisesti kävelemistä ole jos joutuu rämpiä hangessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T. Laisi; totta kirjoitat. Säännöt kieltävät juoksemisen kävelykilpailuissa, säännöt pitäisi olla myös umpihankikävelyssä.

   Poista
 3. Itse en pidä hangessa tarpomisesta ellei ole kunnon vaatteita päällä.

  VastaaPoista
 4. Itse harrastan mielummin vauhdikkaampia lajeja kuten jääkiekkoa. Umpihankikävely-kilpailuihin voisi olla vaikea saada osallistujia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A. Vepsäläinen; suomalaiset rakastavat hulluja lajeja:
   http://www.mtv3.fi/urheilu/muutlajit/uutiset.shtml/2011/06/1350605/top-10-suomen-hulluimmat-kesalajit

   Poista
 5. Voitaisiinhan siitä järjestää kilpailuja, mutta en ainakaan itse osallistuisi, koska mielestäni on paljon mielenkiintoisempiakin lajeja.

  VastaaPoista