maanantai 10. lokakuuta 2011

Pussikaljaelokuva nauratti

Olin lauantaina Isossa Pajassa ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Iso_Paja ) mediaseminaarissa. Iltapäivällä katsoimme Pussikaljaelokuvan, joka tuli teattereihin syyskuun alussa. Epäilin, jaksanko katsoa elokuvaa, sillä itse kirja jäi minulta puoleen väliin. Elokuva oli kuitenkin yllättävän hyvä. Näyttelijät, kuvaus, musiikki; hienoa työtä.

Iltapäivän päätteeksi kirjailija Mikko Rimminen, ohjaaja Ville Jankeri ja yksi elokuvan päätähdistä, Eero Milonoff eli Henninen, kertoivat Pussikaljaelokuvan tekovaiheista. Onnistuneesta lopputuloksesta saa kiittää pitkää tekoprosessia, tekijät totesivat. Hyvä käsikirjoitus syntyi hiomalla ja muokkaamalla, luonnolliselta tuntuvan roolityön takana oli tiivis harjoittelu. Ennen kuin Henninen, Marsalkka ja Lihi syntyivät, olivat Eero Milonoff, Jussi Nikkilä ja Ylermi Rajamaa paitsi lukeneet kirjan, myös harjoitelleet kohtauksia eri ympäristöissä. Elokuva kuvattiinkin sitten 17 päivässä kesällä 2010.

Pussikaljaelokuvan teemoja ovat ystävyys ja joutilaisuus. Yhden päivän tapahtumiin sijoittuva elokuva loppuu uuden aamun sarastukseen.

Mietin kotimatkalla, milloin Henninen kavereineen alkaa etsiä töitä. Olisiko se jatko-osan aihe Pussikaljaromaanille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti