perjantai 20. huhtikuuta 2012

Suomi näkyy Nykissä, jos osaa etsiä

New Yorkia pidetään kansojen sulatusuunina, siellä lasketaankin puhuttavan yli 170:tä eri kieltä. Miten näkyi pikkuinen Suomi ja suomalaisuus katukuvassa? Näkyi jotenkin: kurkistaessani Manhattanilla sijainneen hotellihuoneeni ikkunasta (36. kerros) näin vastapäisen pilvenpiirtäjän seinässä valtavan Angry Birdin. Missään ei kuitenkaan lukenut made in Finland.

Manhattanilla sijaitsee myös Paola Suhosen myymälä Ivana Helsinki, jonka avajaisia vietettiin helmikuussa http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/paola-suhonen-valloittaa-new-yorkia/art-1288448413098.html
Myymälän nimi kertoo sen suomalaisen taustan, mutta muuta viittausta Suomeen en huomannut. Tosin tein havaintoni keltaisen taksin ikkunasta.

New Yorkissa suomalaista kulttuuria ylläpitävät monet Suomi-järjestöt. Niistä tärkeimpiä on Finland Center Foundation (FCF), jonka suunnitelmissa on perustaa kaupunkiin Suomi-talo. Talossa olisi tilat kaikille New Yorkin suomalaisille järjestöille, ja siellä voisi järjestää erilaisia taide- ym. tapahtumia. FCF eli Suomi-keskus järjestää tapahtumia noin kerran kukaudessa. Tänä vuonna on mm. tangokuningas Amadeus Lundberg pitänyt konsertin New Yorkin suomalaisille: http://www.youtube.com/watch?v=vhhDY_r-Q2w&feature=youtu.be

1 kommentti:

  1. Hyvä,että FCF pitää suomalaisuuden puolia ja edistää sen näkyvyyttä.Hienoa,että "rapakon" takana edes yritetään.Katsoin tässä taannoin jääkiekon mm-kisoja telkkarista ja kiinnitin huomiota musiikkiin,jota soitetaan väliajoilla ja ottelutauoilla.Meillä soitettiin Final countdownia ja ruotsin tämän vuoden euroviisuja.Tietysti kiva,että autamme naapurimaata brändäyksessä,harmi vaan,että he osaavat nämä asiat paremmin kuin me. Ruotsalaissa tv-sarjoissa ajetaan Volvoilla,syödään Maraboun suklaata ja kodit ja konttorit on sisustettu Ikealla.Meilläkin olisi nyt kotikisoissa joita katsotaan maailmanlaajuisesti ollut oiva mahdollisuus "brändätä"ja markkinoida suomalaista musiikkia,muitakin kuin Teräsbetonia, jota soitettiin kun syntyi maali. Harmi vaan,ettei siitä kukaan ulkomaalainen ymmärrä mitään.Kyllähän meillä olisi tarjota Nightwishiä,The rasmusta yms.Sentään Angry birds oli mukana, tosin myytävät mallit loppuivat lehtitieotojen mukaan jo kesken.Näin meillä!

    VastaaPoista