perjantai 2. toukokuuta 2014

Vastuunkannosta ja ajanhallinnasta

Tämän jakson tärkeimpiä tavoitteita on oppia ottamaan vastuu omasta ajankäytöstä. En ole niskan takana katsomassa, milloin luet blogejasi. Vastuun ottamisen näen siitä, hoidatko raportoinnin ja osallistutko lähitapaamisiin. 12Asmy1:n opiskelijoista vain kahdeksan lähetti väliraportin, 12KATUn opiskelijoista asian hoiti kolme opiskelijaa!

Aktiivisuuttasi voi mitata myös kommentoinneista. Näenkö niistä, että olet lukenut kirjoitukseni ja ehkä pohtinutkin sisältöä. Hyvä kommentti ei siis ole pelkkä huitaisu, vaan siinä on - lyhyenäkin - ajatusta taustalla.

Sovitut asiat myöhästyvät, tehtävät jäävät tekemättä, ellei osaa käyttää aikaansa. Ajanhallinta on tämän päivän kuuma sana, siitä järjestetään koulutuksia ja siitä on tullut joillekin ammatti. Ammattijärjestäjät (Professional Organizer) auttavat ihmisiä selviytymään tavarakaaoksestaan ja saamaan tolkkua elämäänsä.

Ellei ole mahdollisuutta koulutuksiin tai ammattijärjestäjän apuun, voi käyttää tietotekniikan apuvälineitä: kalenteria, taulukoita, ilmaisia projektiohjelmia. Mutta samat asiat hoituvat kyllä paperillakin: kalenteriin merkinnät, joista teet listat seinällesi näkyvälle paikalle. Vilkaiset listaa aamulla ja hoidat kunkin päivän jutut. Pitäisi toimia.

5 kommenttia:

  1. Nämä asiat pitäisi olla aika ymmärrettäviä, mutta joittenkin kohdilla se ei vaan näytä onnistuvan ja ottamaan edes omaa vastuuta, joka on aika harmillista. Mutta kannatan linkkaamiasia linkkejä niistä on paljon hyötyä, apua ja vinkkejä ajankäytöstä muillekin.
    Kannattaa käydä katsomassa ja lukaista läpi.

    - Mei V

    VastaaPoista
  2. Aika harmillista, että kaikkia ei kiinnosta, mutta kyllähän tuo lyhytkin huitaisu voi kertoa, että lukija on lukenut blogin päivityksen tai, että on viitsinyt edes tulla katsomaan tänne ja jos tänne asti on päässyt niin luulisin, että kaikki lukevat ja vielä pohtivatkin päivitysten sisältöä tarkemmin.

    VastaaPoista