maanantai 24. maaliskuuta 2014

Dokumenteista, Tuukasta ja unelmista

Kävin viime viikolla katsomassa Tuukka Temosen ohjaaman dokumentin Presidentintekijät. Todella hyvä elokuva; pidän sitä toiseksi parhaana näkemistäni kotimaisista dokkareista. Leffa kertoi rehellisesti ja rosoisesti kokoomuksen kampanjatiimin työstä viime presidentin vaaleissa. Pääosassa on puoluesihteeri Taru Tujunen, ei presidenttiehdokas Sauli Niinistö. Niinistö näkyy elokuvassa vain muutaman kerran, silloinkin lyhyesti.

Sauli Niinistön kampanjatiimissä hermoiltiin ja välillä kiroiltiinkin. Niinistöstä todetaan, että tämä on niin tylsä tyyppi, ettei hänestä saa kiinnostavaa ehdokasta millään. Tottahan tämä on: saimme tylsän, mutta säästäväisen presidentin.

Taru Tujunen ja jotkut kokoomuslaiset ovat yrittäneet estää elokuvan esittämisen. Tuukka Temosta on syytetty mm. sopimusrikkomuksista, koska Tujusen mukaan elokuvasta piti tulla toisentyyppinen. Hyvä ettei tullut, sillä niin elämässä kuin dokumenttielokuvissakin on tärkeintä aitous ja rehellisyys.

Ohjaaja Temonen on ottanut kaikki syytökset vastaan rauhallisesti. Oli pakko googlailla, mistä tuo tyyneys ja varmuus. Sain selville, että Temosen koulut ovat jääneet peruskouluun. Hän onkin kulkenut pitkän tien  Apulanta-yhtyeen ja musiikkivideoiden kautta elokuvantekijäksi. Hän on yrittäjä ja myös bloggaaja. Luepa,
mitä Tuukka Temonen kertoo unelmista: 6 neuvoa kohti unelmaa.

 Entä, mikä on mielestäni paras dokumentti? Se on vuodelta 2012:  Kovasikajuttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti