keskiviikko 4. syyskuuta 2013

On yritettävä

Monet Nokian työntekijät miettinevät nyt uusia vaihtoehtoja, yrittäjyyttäkin kuten
Marko Ahtisaari.

Vanhempani olivat maatalousyrittäjiä. Puolet vuodesta oli kovaa työtä, lähes kellon ympäri kesäisin. Talvella vähän helpotti, mutta karja oli hoidettava joka päivä. Lasten piti osallistua työntekoon pienestä pitäen. Käsitettä lapsityövoiman hyväksikäyttö ei tunnettu. En ole asiasta lainkaan katkera, päinvastoin.

Yrittäjyys sitoo, mutta tarjoaa myös oman vapautensa. Yrittäjä tietää, kenen hyväksi työtään tekee.
Huomenna 5.9. vietetään Yrittäjän päivää. Suomi tarvitsee varsinkin nuoria yrittäjiksi, kun vanhat yrittäjät jäävät eläkkeelle.


14 kommenttia:

 1. Kummastuttaa esimerkki valintasi ?
  Marko Ahtisaari... Isä oli tasavallan presidentti, eihän sillä vaan ole mitään tekemistä sillä että Marko mussukka otettiin nokialle töihin eihän ? ;)

  Yrittäjyys on syvältä, painat hommia niska limassa ja kas kummaa joku toinen tulee ja korjaa voitot, jos ei muut niin valtio ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Marko A:lla on toisenlaiset lähtökohdat kuin meillä tavallisilla kansalaisilla. Toisaalta voinee ajatella, että onnistumisen paineetkin ovat suuremmat.

   Poista
 2. Yrittäjän ja tavallisen työntekijän eroja:

  - saa päättää firman asioista, (esim. omasta palkasta ja työajasta)
  - maksaa enemmän veroja, mutta voi saada enemmän voittoa tai tehda tappiota
  - pitää järjestää uusia töitä (riippuu firmasta)
  - jne

  Tavallisella työntekijällä on melkein kaikki edellämainitut
  asiat päinvastoin.

  VastaaPoista
 3. Lisäksi Suomi tarvitsee uusia tehokkaita johtajia vanhojen tilalle, ja muutenkin jonkinlaista uudistusta kun nyt tuntuu että Suomi polkee pitkälti paikallaan.

  VastaaPoista
 4. Yrittäjyys on aika ristiriitainen aihe. Ei sitä koskaan tiedä millainen yrittäjä on. Jos yrittäjä onnistuu aiheessa, se menestyti. Jos ei, hautakuoppa valmiina takapihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista ei ole yrittäjiksi; emmehän ole samanlaisia. Kannattaa kuitenkin testata, jos on vahvaa osaamista ja hyviä ideoita.

   Poista
 5. Kuten muut ovatkin jo todenneet, yrittäjänä saa päättää mitä tekee työkseen, mutta siinä sivussa täytyykin sitten hoitaa kaikkea muuta yritykseen liittyvää.

  Otan Error 37:n tilalle tämän: http://www.psaijai.net/

  VastaaPoista
 6. Itsestäni ei olisi yrittäjäksi, en kestäisi sitä painetta että kattoisin jatkuvasti onko tämän jutun paperit kunnossa

  VastaaPoista
 7. Itse en tahtoisi olla yrittäjä, aina saisi olla tarkistelemassa mitättömän pieniä asioita ja että kaikki nyt varmasti menee putkeen. Viikko sitä ja hakkaisin päätäni pöytään.

  VastaaPoista
 8. Yrittäjyys on kovaa hommaa niinkuin moni jo sanoikin. Suomessa yrittäjien verotus on myös aivan älytöntä.

  VastaaPoista
 9. Minusta ei ainakaan olisi yrittäjäksi koska se on sen verran kovaa hommaa.

  VastaaPoista
 10. itse ainakin olisin mielummin töissä omassa yrityksessä kuin jossain isossa firmassa vaikka palkka olisikin hieman pienempi. Yrittäjyys antaa enemmän vapauksia mutta samalla enemmän vastuuta

  VastaaPoista
 11. Yrittäjyys on kiinnostava aiheena, mutta itsestä siihen ei olisi, kun pitää kaikki huolehtia itse.

  VastaaPoista