maanantai 19. marraskuuta 2012

Valoa, valoa

Marraskuussa luonnonvaloa on yhä vähemmän; aamulla herätessä ja illan suussa kotiin palatessa on pimeää.
Kesän valoenergia on kulutettu loppuun, ja peilistä katsoo yhä väsyneempi ilmestys. Missä viipyy talven valo, lumi?

Lumous -valotapahtuma tarjosi keravalaisille tänä viikonloppuna valovitamiinia. Tapahtumapäivät avasi Tuliryhmä Polte (www.tuliryhmapolte.net) torstai-iltana. Aurinkomäellä upeaa show'ta seurasi sankka yleisö. Jos llalla kohdisti katseensa kadulta korkeammalle, saattoi nähdä uudenlaisen kirjaston, tornitalon tai sirkushevosjoukon. Valo muovasi, teki kohteen erilaiseksi, nosti esiin yksityiskohtia. Valo on ihmeellistä, sillä voi vaikka piirtää tai maalata. Kerava-salissa saattoi eilen illalla opetella piirtämään valoa käyttäen.

Keravan valoviikonloppu päättyi tänä iltana kaupalliseen ilotulitukseen: Prisman joulukausi on avattu.

Pelkäätkö pimeää? Mitä valo sinulle merkitsee?

12 kommenttia:

 1. Totta toriset Kaarina. Tämä päivien pimeys ja synkkyys kyllä on todella masentavaa. Olisi mukavaa jos lumi tulisi jo maahan kunnolla.

  VastaaPoista
 2. Aivan totta puhut, aamusin herätessäni on todella pimeää, ja kun koulusta pääsee niin muutaman tunnin päästä taas maisema synkistyy.. Viideltä on jo niin synkkää. Odotan itse ainakin todella paljon jo lumen tuloa, koska se kuuluu talveen ja lumi tuo valoa talvisiin päiviin.. Näin talven mittaan väsymys iskee, ei vain jaksa tehdä mitään... Itse en pelkää pimeää, mutta kuitenkin sitä valoa on mukavempi nähdä päivisin.

  VastaaPoista
 3. Mä oisin ihan tyytyväinen talveen ilman lunta, tai jos sitä tulee niin ihan vaan kuukaudeksi.
  Syksy ja talvi ja sen tuoma pimeys on mun mielestä Suomessa kaikista ärsyttävintä.

  VastaaPoista
 4. Toisaalta on kiva, että on vielä plussa kelejä niin ei tarvitse olla ulkona kunnon toppavaatteissa. Mutta kyllä lumi toisi ulos kivaa piristystä ja ei olisi niin pimeää.

  VastaaPoista
 5. Tylsää kun on pimeää, mielummin paljon lunta! mutta on myös kiva kun on toisaalta pihalla 'lämmin'

  VastaaPoista
 6. Pimeä on mielestäni lannistavaa, ja sen takia olisi kiva jos lumi tulisi jo maahan. Toisaalta on mukava että on vielä plussa kelejä eikä tarvitse liikkua paksuissa toppavaatteissa vielä.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Voi että, miten onkin tuollainen tapahtuma mennyt kokonaan ohitse. Kuulostaa todella hienolta!


  Minun mielestäni tämä on ihan kamalaa aikaa eikä ole edes luntakaan, mikä tekee tästä ajasta vieläkin kamalampaa. Edes pari senttiä voisi olla maassa lunta valaisemassa ympäristöä.

  Minä ainakin tarvitsen valoa, jotta pystyn toimimaan kunnolla.
  Verrattuna siihen, kun ensimmäinen jakso oli koulussa meneillään, niin energiataso on laskenut ihan totaallisesti. Sitä jaksoi herätä aikasemmin aamulla vain sen takia, että ehtisi pyöräillen kouluun, kun nyt sitä tahtoo vain kulkea julkisilla suoraan kotiovelle.

  En tiedä miten muut ihmiset kestävät tämän vuoden ajan, voisiko tätä nyt talveksi kutsua ilman lunta ja pakkasta, kun on pelkkää harmaata vain.
  Välillä saattaa tulla niitä vähän valoisempia päiviä ja niistä nauttiikin sitten kuin viimeistä päivää.

  VastaaPoista
 9. On hirveän pimeää ja synkkää ilman lunta. Olisi kiva että ainakin jouluksi viimeistään tulisi lunta saisi valoa ja joulun tunnelmaa. Tosin silloin ei enään voi ajaa skootterilla.

  VastaaPoista
 10. Hei Kaarina!

  Mukava kuulla, että pääsit nauttimaan valotapahtumasta. Olin itse menossa niihin aikoihin autokoulusta kotiin ja bussipysäkillä sitten seisoskellessani huomasin, että on meneillään jonkin näköinen valonäytös. Mietin siinä sitten, pitäisikö lähteä odotteluajaksi katsomaan, mutta samaan aikaan huomasin kuinka valtava ihmisvirta valui mäeltä alas; näytös oli juuri loppunut.

  Minusta on ihanaa, että tuollaisia tapahtumia järjestetään synkkien talvi-iltojen iloksi. Siinä ihmisiä katsellessani, ihastelin myös sitä, kuinka he hymyssä suin lähtivät kukin omiin suuntiinsa ja keskustelivat toisilleen vieraidenkin ihmmisten kanssa.

  Tämä pimeys masentaa varmasti kaikkia. Aamulla kouluun tullessa on pimeää ja kun lähdet koulusta, on taas pimeää. Itse olen ehdottomasti sen perinteisen valkean talven kannalla. Lumi piristää kummasti ja tuo valoa ympärilleen.

  Ennen kaikkea odotan sitä, kun lumi on peittänyt puut ja oksat, pakkanen huurruttanut talojen katot ja säihkyvät jääpuikot koristaneet räystäiden reunat. Se on niin kaunista!

  VastaaPoista
 11. Itse pitäisin siitä että lunta ei tulisi lainkaan =/ se kyllä tuo valoa mutta myös häiritsee julkisia liikaa ja ylipäätään liikennettä =/

  VastaaPoista
 12. On kauhean pimeää ja synkkää ilman lunta. Olisi kiva että ainakin jouluksi viimeistään tulisi lunta saisi valoa ja joulun tunnelmaa :)

  VastaaPoista