tiistai 6. marraskuuta 2012

Marraskuun päiviä

Olen syntynyt marraskuussa, ja  marraskuussa on nimipäivänikin.

Marraskuussa vietetään myös Halloween-päivää, pyhäinpäivää, isänpäivää, ruotsalaisuuden päivää 6.11., äänen päivää 10.11. ja lapsen oikeuksien päivää 20.11. Ystäväpiiriini kuuluvat Martti, Virpi, Iiris, Liisa, Elisa, Kaija, Katja, Hilkka ja Antti; heidän nimipäivänsä ovat marraskuussa.

Minulla on neljä kummilasta, ja kahdella heistä on synttärit marraskuussa.

Kertokaapa, miten selviän kaikista näistä päivistä?

11 kommenttia:

 1. Sinullapa riittää muistamista!

  Tavallinen kalenteri on hyvä keino muistaa tälläisiä asioita varsinkin, jos on tapana käyttää normaalistikin kalenteria.

  Monesti sitä herää aamuisin ajatellen, että jotain tärkeää piti muistaa, mutta päivä saattaa olla jo puolessa välissä ennen kuin asia tulee mieleen.
  Yksi hyvä keino muistaa olisi laittaa kännykkään muistutus soimaan jo heti aamuksi.

  Minä unohtelen kiireen keskellä paljon asioita, jonka takia minulla on kotonani seinään hakattu naula, josta roikkuu kalenteri. Kodin ulkopuolella mukanani kannan vielä laukkuun mahtuvaa kalenteria.

  Yksinkertaisempaa (ja nykyaikaisempaa) olisi varmasti itsekin pistää vain suoraan puhelimeen muistutukset, mutta tässä asiassa teen näin. Tykkään säästää kalenterit ja katsoa myöhemmin, mitä kaikkea vuoden aikana on tapahtunut.

  VastaaPoista
 2. Paperinen kalenteri joko laukussa tai seinällä on minustakin paras muistuttaja. Ja niin kuin totesit, kalentereita on mukava selailla jälkeenpäin.

  Kännykkämuistutusta käytän aika harvoin.

  VastaaPoista
 3. Onpa tosiaan muistamista.

  Olen kyllä teidän kanssanne täysin samaa mieltä, että kalenteri on paras muistuttaja. Kunhan vain muistaa kaiken kiireen keskellä kirjoittaa muistettavat asiat ylös.

  Toisinaan todella tuntuu siltä, että kaikki tärkeät tapahtumat kasautuvat juuri esimerkiksi yhdelle kuukaudelle. Ja silloin, jos koska, joutuu norsun muistinkin omaavan muisti koville!

  Itsessäni olen huomannut sellaisen seikan kaikkien muistettavien tapahtumien mentyä ohi, ennen seuraavien ilmaantumista, että on jatkuvasti tuo Y.Benjennan kuvailema tunne siitä, että jotain tärkeää piti muistaa. Vaikka kuinka katsot tyhjää näyttävää kalenteria, niin ei meinaa uskoa, ettei mitään muistettavaa todella ole.
  Ehkäpä tuo pääkoppa vain jää jonkinlaiseen valmiustilaan jatkuvan muistin kuormittamisen jälkeen, ken tietää?

  VastaaPoista
 4. Kylläpä on paljon muistettavaa! Kannattaa ottaa käyttöön ihan kunnollinen kalenteri joka on mukana aina niin pysyt sitten ajan-tasalla.

  VastaaPoista
 5. Sinulla on kyllä kaikennäköistä muistettavaa tässä kuussa! Itselläni ei ole muuta kuin kummipojan synttärit, joten pääsen aika helpolla.
  Samaa mieltä olen siitä, että paperikalenteri on kaikista kätevin. Ja niitä tosiaan on hauska selailla jälkeenpäin.

  VastaaPoista
 6. Muistilappu jääkaappiin tai yksinkertainen kalenteri.

  VastaaPoista
 7. Kalenteri on mielestäni parhain tapa pitää ylhäällä kaikki tärkeät päivät ja tapahtumat. Nyt kun sinulla on Kaarina niin paljon tärkeitä päiviä tässä kuussa, edes muistaminen kyseistä henkilöä kohtaan on se kaikista tärkein! Ei aina vaan se, että on pakko ostaa se lahja tai kukka toiselle. Kun tässä kuussa on niin paljon juhlapäiviä yms. ehkä muut vuoden kuukaudet ovat sinulla sitten hieman rauhallisimpia.

  VastaaPoista
 8. Totta; muistaminen on pääasia, ei lahja. Toisen kummilapseni synttäripäivän unohdin kalenterimerkinnästä huolimatta. Onnitteluviesti lähti pari päivää myöhässä.

  VastaaPoista
 9. Onpa paljon muistettavaa! Luulen että kalenteri auttaa parhaiten muistamaan kaikki tapahtumat.

  VastaaPoista
 10. Marraskuussa on putki päällä:)

  VastaaPoista
 11. Paljon muistettavaa! Kannattaa ottaa käyttöön ihan kunnollinen kalenteri joka on mukana aina niin pysyt sitten ajan-tasalla.

  VastaaPoista