tiistai 13. marraskuuta 2012

Liikaa leluja, liian vähän aikaa

Melkein kaikilla on liikaa tavaraa: lastenhuone pursuaa leluja, täpötäydestä vaatekomerosta ei löydä mitään, keittiön kaapeissa on laitteita, joita ei ole käytetty vuosiin. Auto ei ole mahtunut talliin kymmeneen vuoteen. Autotallihan on täynnä pahvilaatikoita, joissa on sitä sun tätä.

Jo lokakuusta on alkanut mainostulva: joulu tulee, osta, osta. Vuosi sitten kehotin vetämään henkeä lahjojen suhteen: http://blogiviestinta.blogspot.fi/2011/12/rentoja-lahjoja-2.html
Tutustupa myös tähän aineettomien lahjojen linkkiin: http://lahja.hsy.fi/  Linkin takaa löytyy mahtavia lahjaideoita, joista suurimman osan voi antaa ihan ilmaiseksi.

Aikahan on arvokkainta, mitä voimme toisillemme lahjoittaa.
15 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä totta Kaarina. Ihmisiltä löytyy hirveästi tavaraa, mutta eivät niitä raaski pois heittää ja antaminenkin pois tuntuu hankalalta. Meilläkin on talli aivan täynnä turhia hyllyjä jne. Puolestani ne voisi vaikka lahjoittaa jonnekkin muualle parempaan käyttöön kuin siihen, että ne vievät loputkin tilat varastosta.

  VastaaPoista
 2. Minunkin pitäisi kerran vuodessa ainakin käydä läpi kaikki laatikot, komerot ja varastot. Tarpeeton tavara surutta kiertoon: jos ei netissä mene kaupaksi tai ystäville kelpaa, niin kirpputorille tai UFFin konttiin.

  VastaaPoista
 3. Ei kaikkea kannata aina pois heittää sillä eihän sitä ikinä tiiä millon niitä tavaroita tarvitsee esim. Hanneksen tapauksessa hyllyjä. Ja olet Kaarina oikeassa että pitää ne "romunsa" välillä käydä läpi.

  VastaaPoista
 4. Meillä on kotona pienestä pitäen jo alettu keräämään kaikkea ns. romuja.. Sukulaiset ovat antaneet lahjaksi tai tuliaisiksi. Nyt näin vanhempana oikeasti oppii arvostamaan, ettei oma äiti olekaan heittänyt niitä lempinukkeja tai leegoja pois. Hän ajatteli tulevaa jälkipolvea, jonka takia halusi pitää säästössä kaikki lelut, muut. Mutta varastohan pursuaa niistä, eikä sinne mahdu mitään muuta.. Nykyisin kerrostaloissa on ainakin todella pienet säilytystilat.. ja se ei ole hyvä asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeinta on päättää, mitä säilyttää ja mitä ei. Rakas lelu voi olla tärkeä muisto lapsuudesta.

   Poista
  2. niimpä, ei niitä muistoja halua mihinkään hävittää lapsuudeta.

   Poista
 5. Olen samaa mieltä tuosta lelutulvasta! Varsinkin näin joulunaikaan se korostuu entisestään. Olen tehnyt tietoisen päätöksen oman lapseni lelujen suhteen; en osta mitään muovista. Hän saa niitä kuitenkin lahjaksi kummeiltaan ja isovanhemmiltaan, joten mieluummin panostan itse niihin puisiin ja oikeasti kestäviin. :)

  Mä olen ottanut tavaksi kerran vuodessa käydä läpi kaikki roinat ja joko heittää ne pois tai lahjoittaa/myydä eteenpäin. Näin niitä ei kerry liikaa ja ne saa suht hyvin järjestettyä.

  VastaaPoista
 6. On totta että kaikilla meillä sitä ylimääräistä tavaraa tuppaa kertymään. Monet aloittavat ''romujensa'' pois heiton, mutta eivät kuitenkaan saa mitään varastoistaan yms pois sillä tulee tunne, että tavaraa vielä tarvitsee taikka siitä ei vain halua luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin on vaikeaa luopua tavaroista ym., mutta olen opetellut sitä, sillä en halua olla keräilijä.

   Poista
 7. Itselläni ei onneksi kauheasti ole ylimääräistä tavaraa, mutta kuitenkin keväisin, jolloin yleensä tarkastan "roinatilanteen", niin kyllä sitä aina jotain ylimääräistä kuitenkin on kerääntynyt vuoden aikana.

  Nyt tässä loppusyksyn aikana tuli lapseni vaatekaappi käytyä läpi ja jopa 3 pussillista pieneksi menneitä vaatteita tuli kerättyä. Onneksi yhdelle tuttavalleni kelpaavat nämä vaatteet niin menee kierätettäväksi.

  Tässä jaksossa, kun meillä on ollut tuotteiden ekologisuus -kurssi, niin siihen vedoten sanon, että jos löytyy hyväkuntoisia tavaroita, vaatteita ym. älä heitä vain roskiin vaan pistä hyvä kiertämään :)

  Tässä muutama sivusto, josta löytyy lisää tietoa.

  http://www.kierratyskeskus.fi

  http://www.pelastusarmeija.fi/index.php?id=336

  http://www.spr-kirppis.fi/

  http://www.uff.fi/vaatekerays.php

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Y Benjenna, kiitos muistutuksesta. UFFin konttiin ja Fidan sekä SPR:n kirppiksille olen vienytkin tavaraa, mutta kierrätyskeskuksiin en.

   Poista
 8. Meillä ei kerätä mitään turhaa tavaraa. Kaikki turha menee yleensä roskiin tai kirppikselle.

  VastaaPoista
 9. Tavaraa tuntuu tosiaan kertyvän meillekin vuosi vuodelta enemmän. Sitten kun niitä on lojunut pitkin poikin tarpeeksi kauan, niitä kohtaan kehittyy tunnearvoa, eikä niistä enää halua helposti luopua.

  VastaaPoista
 10. Kuulostaapa tutulta. Vuosien mittaan on kyllä kerennyt kertyä jos jonkin näköistä härpäkettä ja kun jokaisella on oma tarinansa, ei niistä niin vain luovutakaan.

  Olen omaksi onnekseni opetellut kuluneen vuoden aikana luopumaan joistakin tavaroista, vedoten siihen, että niitä muistoesineitä kertyy vielä elämän aikana lisää. Tärkeimmät olen tietysti säästänyt, mutta valtaosan laittanut kiertoon. Kaikkeahan ei voi kuitenkaan säästää.

  UFF, kirpputorit ja muut vastaavat ovat kyllä parhaita paikkoja, kun huomaa ettei omat kaapin ovet menekään enää kiinni. Se mikä sinulle on vanhaa, on toiselle uutta ja se mitä sinä et enää tarvitse voi jollekin toiselle olla oikea aarre!

  VastaaPoista
 11. Meillä ei kerätä mitään turhaa tavaraa. Kaikki turha menee yleensä roskiin.

  VastaaPoista