torstai 1. marraskuuta 2012

Liian pitkiä kirjoituksia

Olen saanut kommentteja joiltakin opiskelijoilta, että blogien seuraaminen on väsyttävää ja tylsää puuhaa. Kirjoituksia tulee hyvin tiheään tahtiin ja ne lisäksi ovat liian pitkiä. Tähän kommentoin, että kyllä blogia pitäisi päivittää ainakin 1 - 2 kertaa viikossa, jotta se pysyisi elävänä.

Blogin ahkera päivittäminen ja pitkät kirjoitukset eivät ole ongelma, päinvastoin. Blogiviestinnässä onkin järkevää opetella verkkolukemisen taitoa. Se tarkoittaa tekstin silmäilemistä siten, että sisällöstä etsitään kiinnostavimmat tai tärkeimmät asiat ja syvennytään niihin.

Kukaan ei ole viestitellyt, että seurattava blogi olisi jämähtänyt paikoilleen niin, että postauksia  ei olisi tullut lainkaan 12.10. jälkeen. Huomasin äsken, että tällaisiakin tilanteita on. Jos blogisi on hiljennyt, kerro siitä perjantaina ja  valitse uusi seurattava..

Pe 2.11. siis tapaamme väliraportoinnin merkeissä.

12 kommenttia:

  1. Mielestäni olisi kiva että blogikirjoituksissa olisi myös kuvia.

    VastaaPoista
  2. Itsenikin mielestä olisi kiva, jos kirjoituksia koristaisi jotkin kuvat. Tai että blogilla olisi mielenkiintoinen tausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kyllä kuvat tekevät blogista kiinnostavamman. Pitkiä kirjoituksia on raskasta lukea ilman kuvia, kappalejakoja ja otsikointia.

      Poista
  3. Olen myös samaa mieltä, että kirjoituksia jaksaisi ehkä vähän paremmin lukea, jos lisäilisi vähän jotain kivoja kuvia sekaan!

    VastaaPoista
  4. Mielestäni blogitekstit ovat ajankohtaisia, siksi kiinnostavia. Tekstien pituudet eivät tosiaankaan ole pitkiä tässä blogissa!

    Jos blogia ei päivitetä usein, on se silloin turha. En viitsi seurata blogeja, joita ei päivitetä kuin kerran kuukaudessa.

    Näistä blogiviestinnän tunneista on turha valittaa, koska tapaamisia on vain 3 kertaa, eli 6 tuntia. Eihän se kaada kenenkään elämää!?

    Hyvää viikonloppua!

    -Anni

    VastaaPoista
  5. Jokainenhan sai itse valita bloginsa, eikö?

    Minä en ole seurannut aikaisemmin mitää blogeja ennen tätä kurssia, mutta nyt huomannut, että tykkään lyhyistä ja ytimekkäistä teksteistä. Kuvien katseleminen ei oikeen ole minun jutuni.
    Ja jos on pidempi teksti niin kyllä kappalejaot ovat selkeyden kannalta hyvinkin tärkeitä, että jaksaa keskittyä.

    Ja tosiaan, jos ne blogit tuntuu raskailta lukea niin eihän se ole kuin vain tämä yksi kurssi, kun pitää vähän aktiivisemmin seurata.

    VastaaPoista
  6. Y Benjenna, kiitos kommentista. Kyllä jokainen sai valita bloginsa joko etsimällä sen itse tai ottamalla opettajan tarjoamasta listasta.

    Itse seuraan aktiivisesti noin 10:tä blogia; niissä on kuvia aika harvoin. Kirjoitukset sen sijaan ovat useimmiten kiinnostavia, selkeitä ja melko lyhyitä.

    VastaaPoista
  7. Jokainenhan saa itse päättää millaista blogia pitää ?! ja eihän niissä ole pakko olla kuvia, jos ne eivät esim. blogiin sovi? itse kyllä pidän siitä että niitä on mutta kyllä niissäkin on oltava raja :)) ?

    VastaaPoista
  8. On totta, että blogia ilman kuvia on raskasta lukea. Toinen valitsemistani blogeista on juuri sellainen; runsaasti tekstiä, eikä juuri lainkaan kuvia.

    Olen kuitenkin tehnyt myös sellaisen havainnon, että hyvän kirjoittajan blogia seuraa väsymättä ihan mielellään ilman kuviakin, kun taas vivahteettomampi teksti vaatii rinnalleen kuvia tehostamaan tekstin sisältöä ja viestiä.

    VastaaPoista
  9. Ei mikään huono idea, kuvat toisivat kylläkin eloa varmasti blogiin, mutta jos laittaa liikaa niitä kuvia niin ei se sitten kannata. Blogeja joissa on aiheeseen liittyviä kuvia ja sopivan verran tekstiä on todella kiva lukea.

    VastaaPoista
  10. Mun mielestä nämä tekstit ei ole ollenkaan liian pitkiä. Kappaljaot selkeyttävät tekstiä hurjasti ja tekevät lukemisesta helpompaa. Kuvat on toki hyvä idea, mutta niiden olisi hyvä liittyä jotenkin aiheeseen. Olen seuraillut blogeja jo vuosia, ja mulle on tärkeää laadukkaat kuvat. Huonot ja pienet kuvat vievät mielenkiinnon heti.

    VastaaPoista
  11. Kuvat piristävät blogia mielestäni aika paljon. Tekstit blogissasi ei ole ollut liian pitkiä, mutta jonkinlaista selkeyttä tarvisi.

    VastaaPoista