tiistai 4. syyskuuta 2012

Monta Seppoa

Olin viikonvaihteessa  luokkakokouksessa. Kävin noin 40 vuotta sitten Oulun kauppaopiston, ja silloinen 02C kokoontui muistelemaan tuota ihanaa 60-lukua.  Luokkani oli poikavaltainen,  kokouksen 19 osallistujasta tyttöjä oli vain seitsemän. Alkuperäiseen luokkayhteisööni kuului seitsemän Seppoa, perjantaina Sepoista oli paikalla viisi.

Miten opettajat aikoinaan toimivat Seppojen kanssa? No, heitä puhuteltiin sukunimillä: - Kertokaahan Tuomikoski,Siekkinen, Eskola jne, mitä saitte tulokseksi? Sekaannuksia Seppojen nimissä ei tapahtunut, niin kuin ei muidenkaan oppilaiden etunimissä. Kaikkia opiskelijoita nimittäin puhuteltiin sukunimillä ja teititeltiin.

Olisiko teitittely hyvä käytäntö tämänkin päivän koulussa?

-

8 kommenttia:

 1. Mielestäni teitittely ei sovi kouluun. Se on vanhanaikainen tapa ja käytetään vain, kun halutaan olla kohteliaita, joka oppilasta kohtaan on turhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minun mielestä ei tarvitse teititellä

   Poista
  2. Roni ja Anssi, kiitos kommentistanne. Monissa Euroopan maissa esim. Saksassa, ja Ranskassa teititellään jopa työtovereiden kesken. Voisimmeko mekin koulussa jonain päivänä teititellä kaikkia, ihan vain harjoituksen vuoksi?

   Poista
 2. Minä en edes osaa teititellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yasmin, ei hätää,Wikipedia auttaa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Teitittely

   Poista
 3. Minun mielestä teitittely ei sovi nykyajan kouluihin.

  VastaaPoista
 4. Teitittely tuntuisi oudolta ja hölmöltä, koska siihen ei olla nykyaikana enää totuttu.

  VastaaPoista
 5. Teitittely ei ehkä sovi nykyajan kouluun koska siihen ei olla Suomessa totuttu mutta esim. saksalaiseen kulttuuriin kuuluu teititettely

  VastaaPoista