lauantai 5. toukokuuta 2012

Viime tipassa elokuviin

Vuosi sitten ihmettelin, miten jotkut ihmiset voivat unohtaa joululahjansa. Sain silloin ilmaisen elokuvakäynnin, kun ystäväni pyysi minua kaverikseen.Häneltä oli jäänyt kaksi joululahjaksi saamaansa leffalippua käyttämättä, mikä minua kummastutti: http://blogiviestinta.blogspot.com/2011/05/melkein-unohtuneet-joululahjat.html

Enpä kummastele enää. sillä viime viikolla löysin kirjahyllystäni Finnkinon lahjakuoren. Kappas vain: neljä käyttämätöntä leffalippua, joissa päivämäärä 3.5.2012. Liputhan pitää siis käyttää tänään,  havahduin.
Iltapäivällä sitten suunnistin Kinopalatsiin katsomaan dokumenttielokuvaa Rouva Presidentti. Soitin ystävälleni ja pyysin häntä mukaan, mutta turhaan. Ystäväni kertoi olevansa liian kiireinen leffailtoihin. Ehkä joskus toiste sitten.

Rouva Presidentti oli hauska ja arvokas kuvaus Tarja Halosen viimeisestä vuodesta. Vuoteen mahtui tietysti matkustamista ja ihmisten tapaamista sekä koti- että ulkomailla. Kaikki Halonen hoiti luontevasti ja vähäeleisesti. Elokuvasta välittyi hyvin presidentti Halosen luonteenpiirteet. Ajattelin moneen otteeseen, miten vaatimaton henkilö hän on. Kunnes sitten - yhtäkkiä - Halonen tokaisi ärsyyntyneenä kuvaajille jotain, mikä muutti käsitykseni. Aivan tavallisia ihmisiä nuo päättäjätkin näyttävät olevan, menettävät malttinsa ja äyskivät ympäristölleen.


1 kommentti:

  1. Minulle on myös käynyt usein niin, että lahjaksi saadut elokuvaliput on jäänyt käyttämättä. en muutenkaan usein käy elokuvissa.

    VastaaPoista