lauantai 3. maaliskuuta 2012

Purkkiruokaa, huh!

Ostan harvoin säilykkeitä, joskus kuitenkin tonnikala- tai hernesoppapurkin. Hernesoppa on hyvää.

Kinopalatsissa pyörii parhaillaan dokumentti Säilöttyjä unelmia: http://www.finnkino.fi/Event/298911/?dt=06.03.2012. Kävin katsomassa leffan viime torstaina. Se oli koskettava, raakakin ja ehdottomasti ikäraja (kielletty alle 12-vuotiailta) oli oikein.

Elokuvaohjaaja Katja Gauriloff halusi tietää, mistä yhden ihan tavallisen raviolisäilyketölkin sisältö on peräisin. Tölkin etiketissä lukee, että valmistusmaa on Ranska, mutta todellisuudessa ainekset saadaan ainakin 10 maasta. Purkin metalli louhitaan Brasiliasta, sianliha tulee tanskalaisista possuista, jotka teurastetaan Romaniassa. Vehnän tuottavat Ukrainan pellot, kananmunat saadaan saksalaisista kanaloista, joissa kanat elävät kauhistuttavassa ahtaudessa jne. Dokumentin ohjaajalta meni neljä vuotta selvittää raaka-aineiden lähtöpaikat.

Kaupassa raviolisäilyke maksaa noin euron eli kaikessa tässä on kyse rahasta. Brasialialaisen kaivostyöläisen tai portugalilaisen tomaatinlajittelijan tuntipalkka on tuskin puolta euroa. Miksi pitää olla niin valtavasti erilaisia säilykkeitä markettien hyllyillä? Miksi emme söisi vain lähiruokaa, esimerkiksi suomalaisia perunoita ja porkkanoita?

9 kommenttia:

 1. En ole nähnyt kyseistä leffaa,oon vain kuullut siitä. Itsekin en mielelläni söisi purkkiruokaa vaan ihan kotiruokaa,koska itse tehty ruoka maistuu paremmalta koska on itse tehnyt sen :)

  VastaaPoista
 2. S. Löfman; Totta, tavallinen ruoka - vaikkapa kalakeitto ja letut - on parasta.

  VastaaPoista
 3. Totta kai lähiruoka on parempaa kuin koiranmuona mitä säiykkeissä on, mutta kyllä ne ovat ihan tarpeellisia koska nyky-yhteiskunnassa ollaan niin kiireellisiä

  VastaaPoista
 4. Syön itse mieluummin kaikkea tuoretta ruokaa, se on parempaa ravintoa. Korkeintaan jotain ananasta joskus saatan syödä purkista.

  VastaaPoista
 5. Tuore ruoka on parasta !
  Tosin persikka on hyvää purkista..

  VastaaPoista
 6. Itse ostan välillä tonnikalapurkkeja.

  VastaaPoista
 7. Elokuva voisi kyllä olla mielenkiintoinen, mutta en osta säilykeruokia muutakun ananasta joskus mutta harvoin.

  VastaaPoista
 8. Purkkiruoka on eläimiä varten!

  VastaaPoista