torstai 19. tammikuuta 2012

Talvi on kaunis

Talvessa on parasta lumi, joka tekee maiseman toisenlaiseksi. Ulkona on yölläkin valoisaa ja jotenkin satumaista.
Eläimetkin osaavat nauttia talvesta. Iltalenkillä Eppu-koira nuuhki vastasatanutta lunta, sitten otti hilpeitä spurtteja. En tahtonut saada sitä sisälle, vaikka lenkkiä oli takana monta kilometriä.

Minusta parasta talvessa on lumen tuoma valo, se tekee terää pimeän alkutalven jälkeen.
Kerropa, mitä hyvää sinä löydät talvesta. Aloita kommenttisi vaikkapa sanoilla Joo, ja ...

11 kommenttia:

 1. Minun mielestä talvessa on parasta tuo lumen tuoa valo ja se että pääsee lautailemaan. Muuten en sitten tykkääkkään lumesta, koska se muuttuu niin nopeasti loskaksi.
  - Emilia.J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emppu, lautailu on kyllä monien mielestä parasta talvessa. Lumen olomuoto saattaa muuttua useastikin päivän aikana. Torstaiaamuna Helsingin lumi oli kevyttä pakkaslunta, päivällä raskasta loskaa ja illalla nuoskalunta.

   Poista
 2. Mielestäni lumi on kaunis elementti, jonka pitäisi kuulua jokaiseen Suomen talveen. Lumi tuo valoisuutta ja raikkautta pimeään vuodenaikaan. Talvessa on hyvät sekä huonot puolensa: hyviä muun muassa monipuoliset ulkoilumahdollisuudet esimerkiksi laskettelu. Huonoja puolia löytyy monia, yöllä aura-autot häiritsevät nukkumista, liian kiperät pakkaset kuivattavat ihoa ja liukkaat jalkakäytävät altistavat tapaturmille ! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julia K, joo, jalkakäytävillä on liukasta.

   Lumesta on tehty lauluja, yksi kauneimmista on italialaisen Salvatore Adamon laulama Tombe la Neige. Suomeksi sen on levyttänyt ainakin Danny ja Lunta lunta lunta vaan löytyy täältä:

   http://www.youtube.com/watch?v=YkiT0pMaDho

   Poista
 3. Talvessa mahtavaa on valoisuus ja ilman raikkaus. Olen talvi ja kesä ihminen ja osaan nauttia molemmista. Olen Talvisin ehkä jopa enemmänkin ulkona kuin kesäisin. Nautin laskettelusta ja lumen tuomista iloista.

  VastaaPoista
 4. Talvessa on vain se hyvä puoli, että pääsee pelaamaan ulkojäälle jääkiekkoa muulloin talvi on tylsä ja pitkästyttävä. Olen kesä ihminen enemmän koska silloin on lämmin ja mukava olla. Antti.L

  VastaaPoista
 5. Parasta talvessa on jää/lumi ja sen tuomat urheilu lajit. En ole päässyt vielä laskettelemaan, koska auto ei pidä talvesta yhtä paljon kuin minä. Toivon pääseväni pian rinteeseen :)

  VastaaPoista
 6. Talvessa on parasta kimaltelevat jäähileet jotka leijailevat maahan kun sataa lunta, ja koristeelliset puut jotka koristelevat Suomen kauniin luonnon. Hymyssä suin siis hiihtelemään ja pulkkailemaan!

  VastaaPoista
 7. Lumihiutale on talven kuningattaren kaunein koriste.=)

  VastaaPoista
 8. Luminen talvimaisema on erittäin kaunis ja piristävä, lumi tuo paljon valoisuutta muuten masentavaan talveen. En pidä kovista pakkasista, koska ulkona on niin kylmä ja joutuu pukemaan paljon päälle.

  VastaaPoista
 9. Talvi on todella kaunis ja kun on paljon lunta. Lunta on ihana katsella kuinka se hohtaa ja se on niin valkoinen.
  Pidän valkoisesta hiutaleesta.
  Lumi tuo valoa ja tunnelmaa.
  Talvi on todella kylmä mutta talvea piristää on lumi.
  Paljon päälle ja se lämmitää.

  VastaaPoista