perjantai 27. tammikuuta 2012

Kuka omistaa veden? Kuka maan?

Tieni vei taas illansuussa elokuviin.

Helsingissä  Kino Engelissä (Sofiankatu 4; vastapäätä Senaatintoria) katsoin elokuvan Sade kuuluu meille (2011).Sen juoni kertoo historiallisen elokuvan tekemisestä monitasoisesti. Yksi taso on raha: elokuva on saatava tehdyksi mahdollisimman halvalla. Siksi se kuvataan köyhässä Boliviassa, jossa paikallisia avustajia voi palkata pilkkahinnalla.

Muita tasoja ovat yksityisyys ja globaalisuus. Boliviassa puhkesi 10 vuotta sitten vesisota, kun ihmiset eivät hyväksyneet kaivojensa sulkemista. Heidän olisi pitänyt ostaa vetensä ylikansalliselta yhtiöltä kiskurihintaan.
Yksi vesisodan johtohahmoista oli Daniel (Juan Carlos Aduviri); hänellä on tärkeä rooli myös historiallisessa elokuvassa. Amatööriavustaja Juan Caelos Aduviri ei näyttele osaansa; hän on todellinen.
Hieno ja herättävä elokuva, josta en kerro enempää.

Leffa lienee jo vuokrattavissa, koska ensi-ilta sillä oli Suomessa viime syksynä. Itse aion katsoa sen toiseen kertaan.

Tästä linkistä pääset arvosteluun, ole hyvä: http://www.film-o-holic.com/arvostelut/sade-kuuluu-meille/

Mitä elokuvia olet itse katsonut kahdesti tai useammin?

10 kommenttia:

 1. Kävin itsekkin katsomassa tämän elokuvan.. Oli ihan hyvä mutta uudestaan en menisi katsomaan. Olen katsonut elokun nimeltä step up 1 ainakin 4 kertaa. aivan mahtavaa elokuva. ja sitten myös jatkoleffan moneen kertaan. - Jasmin Al Kurdi

  VastaaPoista
 2. Hei! Olen katsonut useaan otteeseen suomalaisen elokuvan nimeltä FC Venus. Aivan mahtava elokuva, johon ei kyllästy koskaan. -Anni

  VastaaPoista
 3. Hei! yhdyn Anniin. Olen nähnyt tuon FC Venus elokuvan ja se on todella hauska, mutta katson enimikseen amerikkalaisia elokuvia. Antti.L

  VastaaPoista
 4. Hei, Amerikkalaiset elokuvat ovat kyllä hyviä! Itse olen katsonut useamman kerran elokuvan American History X, tykkään siitä elokuvasta tosi paljon.

  VastaaPoista
 5. Hyvä Tuomas.E tuon halusinki kuulla! tykkään itsekin tuosta elokuvasta. Se kuuluu suosikki elokuviini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Antti.L tuon minäkin halusin kuulla! Hyvää tiistain jatkoa sinulle !

   Poista
 6. Moi! Paluu tulevaisuuteen- elokuvia olen katsonut todella monta kertaa ja tykkään niistä vieläkin! Aivan mahtava leffa, ehkä paras komedia minkä olen katsonut! - Sanna Niemi

  VastaaPoista
 7. Huomenta!
  Itse pidän yleisesti ottaen eniten jännittävien elokuvien katsomisesta, mutta toisaalta tykkään katsoa, mitä tahansa elokuvaa, joka ei ole enneltäarvattava, ja aihepiiri ei ole loppuunkulutettu.

  Onnelliset loput eivät ole välttämättömiä, eikä elokuvan loppu saa olla liian kliseinen suuntaan tai toiseen. (Tästä esimerkki New Year's Eve (2011). Ei kiitos.

  Elokuvat jotka laittavat ajattelemaan tärkeysjärjestyksiä ja välttämättömyyksiä oman hyvinvoinnin kannalta ovat itselleni mieluisia, ja on upeaa ,jos näyttelijäkaarti sopii elokuvan päänäyttelijän (päänäyttelijöiden) rooliin.
  Hyviä esimerkkejä; L.A. Confidential, Alpha Dog, Titanic, Kummisetä.

  VastaaPoista
 8. Tämmöinen keskustelu täällä menossa! Hei vaan.

  Itse seurailen mielelläni kaikennäköisiä elokuvia, joissa pyöritään huumeiden, rikosten taikka vankilaelämän parissa. Hyvä elokuva, jonka viimeksi katsoin on nimeltään Big Stan.

  Minulle passaavat myös elokuvat, joiden juonet ovat monimutkaisia sekä hyvin keksittyjä.

  Monet kotimaiset elokuvat ovat mieleeni, mm. Varekset sekä napapiirin sankarit jne.

  VastaaPoista
 9. Sir Oskar. V ja muut kommentoijat: hyvään elokuvaan kuuluu lähes aina hyvä musiikki. Esimerkiksi tätä Kummisedän kappaletta en väsy kuuntelemaan:
  http://www.youtube.com/watch?v=F9r6gV9XY7o
  Säveltäjänä on Nino Rota.

  VastaaPoista