tiistai 26. huhtikuuta 2011

Uusi naisennätys Suomen eduskunnassa

Uudessa eduskunnassa aloittaa 115 mies-  ja 85 naiskansanedustajaa. Se on kuusi naista enemmän kuin viime kaudella eli uusi ennätys. Toivotaan, että tällä on myönteistä vaikutusta päätöksentekoon.

Naapurimaallamme Virolla oli tänä keväänä myös eduskuntavaalit. Viron eduskuntaan, riigikoguun, kuuluu 101 kansanedustajaa. Maaliskuun vaaleissa naisia valittiin 26, miehiä 75. Viron riigikogun jäsenet löydät tästä linkistä: http://www.riigikogu.ee/index.php?id=31555.

Miksi kirjoitan Virosta? Siksi, että se on lähinaapurimme. Kun toissapäivänä kävelin Tallinnassa Kadriorgin puistossa, näin  presidentinlinnan parvekkeella pariskunnan. Viron presidenttikö siinä rouvansa kanssa kevätaamua ihailemassa,  mietin.

Niin, kuka on Viron presidentti? Minkä niminen on rouva presidentti?

5 kommenttia:

 1. Viron presidentti on Toomas Hendrik Ilves ja hänen vaimonsa on Evelin Ilves. Mielestäni on hienoasia, että tasa-arvo näkyy näinkin hyvin että eduskunnassa on melkein yhtä paljon naisia kuin miehiäkin. Mietin että, miksiköhän viron eduskunta on puolet pienempi kuin suomessa?

  VastaaPoista
 2. Hienoa nähdä että mielenkiinto politiikkaan ylittää kotimaan rajat. On mielenkiintoista kuinka Viron eduskunnassa naisia on selvästi vähemmän kuin miehiä, toisin kuin Suomessa.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen kirjoitus K.Nivala. Oma mielipiteeni on että Viro on hieno maa, ja presidenttiin voit tutustua vaikkapa wikipediasta.

  VastaaPoista
 4. Itsekin olin Virossa tänä keväänä jo perinteeksi muodostuneella kevätmatkalla. Suurin ero viime kevään matkaan oli tietysti valuutan vaihtuminen euroksi.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että Suomessa tasa-arvo alkaa näkyä jo eduskunnassa, missä sen tosin olisi mielestäni pitänyt olla jo vuosia sitten. Tulin ensimmäisen kerran edes ajatelleeksi, että Virollakin on tietysti oma presidenttinsä ja eduskuntansa. Monesti tulee ajateltua vain oman maansa politiikkaa, vaikka toki olisi hyvä olla perillä myös naapurimaiden asioista.

  VastaaPoista