torstai 28. huhtikuuta 2011

Lähellä, silti erilaisena

Muutama sana vielä vaaleista ja Virostakin. Virossa on 101 kansanedustajaa, asukkaita 1,36 miljoonaa. Suomessa edustajia on 200 ja kansaa 5,4 miljoonaa. Virossa on siis väkimäärään nähden suhteellisesti enemmän kansanedustajia. Edustajien määrää voitaisiin mielestäni molemmissa maissa vähentää puolella; näin tulisi tehokkuutta ja säästöjä. Suuri osa asioistahan päätetään nykyisin EU:ssa.

Virolla ja Suomella on paljon eroja. Viro on portti Keski-Eurooppaan ja sen kulttuuriin. Hyvä käytös ja vanhempien teitittely opitaan kotona, taidetta, musiikkia ja laulua harrastetaan. Tallinna ja Pärnu ovat Hansa-kaupunkeja kuten monet muut keskiaikaiset kaupungit Euroopassa. Hansa-liiton vaikutusta voimme havaita vanhoissa rakenuksissa vaikkapa Raatihuoneentorin ympäristössä Tallinnassa.(http://www.tourism.tallinn.ee/fin/fpage/nahtavyydet/nahtavyydet/vanhakaupunki#!p_2690).

Tori on täynnä elämää nykyisin, mutta niin se oli 1300-luvullakin.

3 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä, että edustajien määrää voitaisiin vähentää, koska tehokkuuden paraneminen ja säästäminen olisi hieno asia. Mielestäni loppujenlopuksi Virossa ja Suomessa ei ole niin paljon eroja kuin voisi luulla.

    VastaaPoista
  2. Kansanedustajien määrää tulisi vähentää, rahaa säästyisi ihan kiitettävästi. Suomen ja Viron suurin ero taitaakin olla kulttuuri.

    VastaaPoista
  3. Minä olen samaamieltä, kansanedustajia voisi olla yli puolet vähemmän. Eivät ne kumminkaa tee siellä mitää ja palkkaa täytyy maksaa.

    VastaaPoista