lauantai 19. maaliskuuta 2011

Minnalle liputetaan

Lauantaina 19.3. meillä nostetaan lippu salkoon naiselle, Minna Canthille. Hän syntyi 19.3.1844 Tampereella ja kuoli 12.5.1897 Kuopiossa. Minna jäi nuorena leskeksi, mutta hän elätti perheensä - seitsemän lasta - pitämällä kauppaa ja kirjoittamalla. Hänen näytelmänsä ja kirjansa ovat yhä ajankohtaisia. Lisätietoa Minna Canthista löytyy mm. täältä:  http://fi.wikipedia.org/wiki/Minna_Canth

Lauantai on myös tasa-arvon päivä. Nykyisessä eduskunnassa istuu 79 naiskansanedustajaa. Tuleekohan uusissa eduskuntavaaleissa ensi kuussa  valituksi naisia ja miehiä fifty-fifty eli 100 kumpiakin? Mitä arvelette?

Maanantaina eli 21.3. tapaamme kolmannen kerran  klo 10 - n. 11 blogiviestinnän merkeissä luokassa 320.  Ruokatunnin jälkeen eli klo 11.30  menemme seuraamaan Kerava-saliin teatteriesitystä.

Mukavaa viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. En usko, että naisia ja miehiä tulee ihan fifty-fifty. Luulen, että miehistä tulee vieläkin enemmistö. Toivon kuitenkin, että naisia olisi enemmän kuin 79.

  Mukavaa viikonloppua sinullekkin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, E. Laine.

  Eilen tein parin kolmen kilometrin kävelylenkin ja laskin samalla, liehuuko lippu tangoissa. Ei juuri liehunut, ei edes lähikaupassa. Eräs rivitalo oli kuitenkin ajantasalla, sillä Suomen lippu oli nostettu salkoon.

  VastaaPoista
 3. Minäkään en usko, että naisia ja miehiä tulee olemaan samanverran. Se ei ole hirveän vakavaa, vaikka siellä ei olisi samanverran miehiä ja naisia (..ja että kumpaa sukupuolta olisi enemmän)koska mielestäni eduskuntaan pitäisi päästä ne ihmiset, jotka osaat osaavat hoitaa hommansa.

  VastaaPoista
 4. Luulen että miesten enemmistö Arkadianmäellä jatkuu, mutta mielestäni ei ole niinkään tärkeää kumpaa sukupuolta päättäjät ovat, kunhan päätökset ovat hyviä.

  VastaaPoista
 5. Minusta tuntuu, että miehiä tulee valituksi enemmä. Syytä en osaa sanoa, mutta näin veikkaan. Huomiseen!

  VastaaPoista
 6. Minä olen samaa mieltä Johannan kanssa, että miehiä tulee varmaan taas valituksi enemmän, mutta toivoisin että ensikuussa tehtäisiin toisten ja kerrankin olisi naisten vuoro näyttää mihin he pystyvät

  VastaaPoista
 7. Uskon siihen että miesenemmistö jatkaa jälleen eduskunnassa, vaikka naisten ja miesten määrä on lähes sama. Yhdyn jussiin siinä, että sukupuolella ei ole väliä kun päätöksiä tehdään! Viisaus ei ole aina sukupuolesta kiinni.

  VastaaPoista
 8. En tajua eduskunnasta mitään, mutta ihan varmasti sinne valitaan enemmän miehiä kuin naisia. Olisi kyllä kiva jos meitä naisia olisi kerrankin enemmän eduskunnassa.

  VastaaPoista