torstai 31. maaliskuuta 2011

Läheltäkin löytyy nähtävää

Kouluumme saapuu lähipäivinä ulkomaisia opiskelijaryhmiä. Ryhmät tutustuvat ainakin Helsinkiin ja Suomenlinnaan sekä tekevät kiertoajelun Porvoossa. Kaikki nuo kohteet ovat tärkeitä, ne ovat osa Suomea ja maamme historiaa. Onhan Suomenlinna myös hyväksytty maailmanperintökohteeksi.

Mutta, mutta. Kuka muistaa, että Keravalla on tiettävästi Suomen pisin kävelykatu? Tämä lähes kilometrin mittainen katu alkaa  Kahverin edestä ja päättyy radan itäpuolelle Sampolaan. Kadun varrelta ja lähistöltä voi bongata kymmenittäin taideteoksia. Tässä linkki noihin ulkotaideteoksiin, ole hyvä ja tutustu:
http://www.kerava.fi/tietoja_kulttuurikavely.asp 

Mitä mieltä olet, olisiko ideaa kierrättää vieraita Keravan keskustassa, kävelykadulla? Mitä muita nähtävyyksiä Keudan toimialueelta (siis Järvenpäästä/Mäntsälästä/Sipoosta/Tuusulasta/Pornaisista/Nurmijärveltä) suosittelisit vierailukohteiksi?

13 kommenttia:

 1. Kyllä mielestäni ulkomaalaisia pitää miellellään kierrättää kaikissa mahdollisissa paikoissa, vaikka sitten Keravan kävelykadulla.
  Ýhtenä paikkana suosittelisin Järvenpäässä Ainolaa, Jean Sibeliuksen kotipaikkaa. Myös Tuusulan Rantatie on jonkilainen kulttuurikohde.

  VastaaPoista
 2. Mielestäni on hyvä idea kierrättää vieraita Keravan kävelykadulla. Kävelykadulla on paljon mielenkiintoista nähtävää mm. Sampolan alikulun katossa sijaitsevat taideteokset.

  Muita vierailukohteita voisi olla esimerkiksi Tuusulan Rantatie, ja siellä erityisesti Aleksis Kiven kuolinmökki. Lisäksi mielenkiintoista voisi olla ilmatorjuntamuseo ja Syvärannan lottamuseo.

  VastaaPoista
 3. empä osaa sanoa ku en oikeen tiedä näistä paikkakunnista mitään koska keravallaki ku käyn ni pelkästään sillon ku tuun kouluun ja takas, sipoossa taas ei oo yhtää mitää nähtävää, sen mä tiedän ku kävin siellä koulua xd

  VastaaPoista
 4. Jos Keravan kävelykatu on Suomen pisin kävelykatu, niin kyllähän siellä voisi ulkomaalaiset käydä piipahtamassa. Onhan siellä vaikka minkä näköistä kauppaa ja ravintolaa.

  Järvenpäästä suosittelisin myös Jean Sibeliuksen kotia, Ainolaa, koska Sibelius on kansainvälisesti tunnetuin ja esitetyin suomalainen säveltäjä.

  VastaaPoista
 5. Hyviä ehdotuksia, kiitos. Tuusulan Rantatien kohteita ei saisi unohtaa eikä Ainolaa. Sain vinkin, että Keravalla, Saviolla, on Suomen suurin pukuvuokraamo. Siellä kannattaisi vierailla, sanoi vinkin antaja. Tässä linkki ArtistiAsuun:
  http://www.artistiasu.fi/index.php?sid=19&tid=1&setlang=FIN

  VastaaPoista
 6. E. Kaskisola; Sipoon valtti on luonto. Veisin vieraat joko Sipoon metsiin tai merelle. Retki mustikka- tai sienimetsään saattaisi olla keski- tai eteläeurooppalaiselle elämys.

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea viedä ulkomaalaiset Keravan kävelykadulle.

  Hyvä vierailukohde Tuusulassa on Tuusulan Rantatie.

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä kävelykatu olisi ehkä vähän tylsä kohde, mieluummin ehkä pitäisi viedä vieraat johonkin Ainolaan tai Halosenniemeen.

  VastaaPoista
 9. aattelin nyt lähinnä et ketään tuskin kiinnostaa mennä metsän keskelle (=sipooseen) mut jos se on jonkumielest hyvä nähtävyys nii whatever D:::

  VastaaPoista
 10. en osaa sanoa kun en liiku Keravalla.

  VastaaPoista
 11. Kaipa sillä Keravan kävelykadulla voisi käydä kävelemässä.
  Mielestäni Tuusulassa on hyviä kohteita kuten Ainola, Halosenniemi ja Rantatie.

  VastaaPoista
 12. Keravan kävelykatu on kyllä ihan hyvä tutustumispaikka! En osaa oikeastaan tuusulasta enkä järvenpäästä mitään sanoa, koska sielläpäin en itse liiku.

  VastaaPoista
 13. Kyllä niitä ulkomaalaisia varmaan kiinnostaisi enemmän kierrellä Helsingissä kuin Keravalla.

  VastaaPoista