keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Syö Reilun kaupan banaani!

Siwa-ketjut ovat päättäneet luopua Reilun kaupan banaaneista päätuotteena. Siwat tilasivat aiemmin kaksi kontillista banaaneita, nykyisin vain puoli konttia. Siwa ostaa helmikuun alusta banaaninsa muilta kuin Reilun kaupan viljelijöiltä. Miksi?

Siwan päätöksestä aiheutuvat tappiot näkyvät Ecuadorissa, jossa reiluja banaaneja viljellään. Kaikki Siwan ostamat banaanit ovat tulleet ecuadorilaisesta Asoguabon tuottajaryhmästä nimeltään Libertad. Sillä on ollut Siwan kanssa pitkä sopimus, josta on ollut köyhille viljelijöille paljon hyötyä. Reilun kaupan lisällä on voitu parantaa asunto-oloja, kouluttaa lapsia ja tehdä muita hyviä asioita. Nyt näyttää siltä, että tämä kehitys pysähtyy.
"Kyllä hankimme Reilun kaupan banaaneitakin, jos niitä kysytään", toteaa Siwa-ketjujen tuotehallinnosta vastaava Esko Sutelainen. Tänään aion kysyä reiluja banaaneita lähi-Siwasta.

Lisää reilukauppa-asiaa voit lukea blogiosoitteesta http://reilukauppa.wordpress.com/

Huomisaamuna (09Asmy1) klo 8.15 tapaamme - viimeisen kerran. Varautukaa kertomaan bloginne tapahtumista ja jättämään seurannastanne myös kirjallisen raportin. 08Totin kanssa tapaaminen on perjantaina klo 12.30.

Miten on, uskotko sinä Reilun kaupan ideaan?

14 kommenttia:

 1. Reilun kaupan idea on ihan hyvä ja toimiva.

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea, mutta en ole koskaan tukenut Reilua kauppaa.

  VastaaPoista
 3. Minäkin uskon Reilun kaupan ideaan, hienoa että osa tuotoista menee hyvään tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 4. En ole kovin suuri Reilun kaupan kannattaja mutta idea on ihan hyvä.

  VastaaPoista
 5. Olen itseasiassa hyvin hyvällä kannalla reilun kaupan puolesta, hyvää laatua ja arvostettavaan tarkoitukseen. Jes, jes

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Mielestäni Reilun kaupan idea on hyvä ja menee hyvään tarkoitukseen. Itse ens myöskää sitä kovinkaan ole tukenut.

  M. Elomaa 09asmy1

  VastaaPoista
 8. Olen törmännyt reilun kaupan baanaaneihin kaupoissa mutta itse ostan mielummin chiquita banaaneja.
  Mutta on hyvä että reilunkaupan osa tuotosta menee hyvään tarkoitukseen. Ehkä ensi kerralla valitsen Reilunkaupan banaaneja.

  VastaaPoista
 9. Uskon vahvasti reilun kaupan toimintaan. Toivoisin, että muutkin tekisivät näin. Ostan itse Reilun kaupan tuotteita jos vain mahdollista, koska tämä parantaa tuotteiden valmistajien oloja. Tuotteet ovat tuotettu inhimillisissä oloiossa ja niiden tuottaja saa asianmukaisen korvauksen. Minusta näin hienon asian takia pitäisi olla valmis maksamaan hieman korkeampi hinta.

  VastaaPoista
 10. Mielestäni Reilun kaupan idea on hyvä. Itsekkin voisin mieluummin Reilun kaupan tuotteita ostaa, jos niihin kaupassa törmään.

  VastaaPoista
 11. Uskon Reilun kaupan ideaan, mutta en ole varma että onko meillä koskaan niitä ollut.

  VastaaPoista
 12. Hyvä tarkoitus reilussa kaupassa.
  On tullut tähän mennessä ostettua chiquita banaaneja tunnetun merkin ja hinnan takia, vaikka siinä nyt sitä hintaeroa ei olekkaan kauheasti.:D

  VastaaPoista
 13. uskon Reilun kaupan ideaan, harmi että Siwat eivät ehkä enään ajattele niin.. Itse en myöskään ole mikään Reilun kaupan tuotteiden tukija, mutta ensi kerralla kaupassa käydessä voisin ostaa Reilun kaupan banaaneja.

  VastaaPoista