tiistai 25. tammikuuta 2011

Hitaasti vai nopeasti?

Kävin viime sunnuntaina Matka 2011 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Matkoja oli tarjolla joka lähtöön, ja poistuinkin messuilta kassi esitteitä pullollaan. Jotain jäin kuitenkin kaipaamaan: en löytänyt hitaiden matkojen esittelijöitä.

Hitaalla matkustamisella tarkoitan kävelyä ja polkupyöräilyä lähelle ja kauas. Mikään matkanjärjestäjä ei mainostanut kävely- tai pyöräilymatkoja Eurooppaan tai edes johonkin suomalaiseen kohteeseen. Miksei?

Jos on valittavana lentokone, laiva, juna, bussi, polkupyörä ja jalat, millä sinä lähtisit matkalle?

15 kommenttia:

 1. Itse matkustaisin mieluiten laivalla, koska siellä kuluu matkustamiseen menevä aika nopeiten.

  VastaaPoista
 2. Riippuu matkasta: mantereiden ylitse lentäisin. Parin päivän reissuja voi tehdä laivalla kavereiden kanssa.

  VastaaPoista
 3. Itse lähtisin liikenteeseen laivalla, jos on mahdollisuus

  VastaaPoista
 4. Suomen sisäisiin matkoihin käyttäisin junaa. Jos pitää mennä ulkomaille käyttäisin lentokonetta.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kauemmas jos pitää matkustaa nii varmasti lentokoneella, mutta lyhyemmät voisi mennä laivalla koska siellä aika menee nopeasti ja voi tehdä muutakin kuin istua.

  M. Elomaa 09asmy1

  VastaaPoista
 7. Komppaan J.Koivusaloa. Täysin samaa mieltä asiasta, tarvittaessa Eurooppaan pm mun mielestä hyvä ottaa lentomatka. Mutta esim. Ruotsiin, viroon yms muualle lähemmäs naapurimaahan, on kätevä mennä laivalla.
  Joonas totesti hyvin tämän jutun, kiitos.

  VastaaPoista
 8. Yleisesti ottaen ihmiset haluavat johonkin tiettyyn paikkaan lomalle, ei heitä kiinosta käyttää paljon aikaa paikasta toiseen siirtymiseen. Vaikka olisikin halua toteuttaa tällainen matka, niin välttämättä sille ei ole aikaa.

  Liikun mieluusti omilla lihaksilla, eli valitsisin kävelyn tai pyöräilyn riippuen matkakohteesta. Kun liikkuu hitaammin voi nähdä ja kokea uusia mielenkiintoisia asioita matkalla. Täälaisen matkan ei tarvitse olla eden pitkä, se voi kestää vaikka vain päivän. Pyöräilee, uutta reittiä johonkin lähialeen paikkaan. Tällä tavalla voi nähdä oman kotiseutunsakkin uudella tavalla ja oppia siitä.

  VastaaPoista
 9. Ulkomaille lähtiessäni valitsisin lentokoneen matkustamista varten. Suomen sisällä matkustamiseen valitsisin pidemmälle matkalle joko junan tai auton.

  VastaaPoista
 10. Jos lähtisin Suomen ulkopuolelle, matkustaisin mieluiten lentokoneella. Suomessa matkustaisin junalla tai autolla.

  VastaaPoista
 11. Jos lähtisin jonnekkin ulkomaille niin matkustaisin mieluiten lentokoneella, laivalla tietty jos Viroon oisin matkustamassa.Joskus olisi tosin kiva lähteä kaveri porukan kanssa autolla reissaamaan. Suomen sisällä pidemmät matkat tekisin autolla, junalla tai bussilla.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Ulkomaan matkalle lähtisin lentokoneella mutta viroon ja ruotsiin voisin mennä laivalla... matka olis paljon hauskempi silloin.. Suomessa taas valitsisin auton tai junan...

  VastaaPoista
 14. On harmi ettei polkupöyrämatkoja enään oikee tahdo olla. Mutta lentokone on todella kätevä kun lähtee pidemmälle. Mutta itse valitsisin junan tai laivan.

  VastaaPoista