keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Blogiviestinnän opintojakso alkaa huomisaamuna

Nykyään lähes kaikki  kirjoittavat päivittäin, jos eivät muuta, niin ainakin viestejä ystävilleen.

Netissä on monia blogeja, joita seuraamalla voi oppia kirjoittamisesta paljonkin. Miten kirjoittaa niin, että teksti kiinnostaa ja sitä jaksaa lukea? Mistä löytyy ideaa ja ajatusta tiheään kirjoittamiseen? Miten rohkea voi olla kirjoittamisessaan? Entäpä, jos joku loukkaantuu sanomisistani? Jne.

Asiantuntijoiden mukaan blogit voidaan jakaa esimerkiksi asiantuntijablogeihin, harrastusblogeihin ja elämäntapablogeihin. Jakoja voi toki olla muitakin, mutta aloitetaan tällä kolmijaolla blogiviestinnän tarkastelu.
 Opiskelijapari valitsee kaksi eri ryhmiin kuuluvaa blogia, joita seuraa ensi jakson ajan. Seurannan tulokset raportoidaan koko ryhmälle suullisesti kahdessa välitapaamisessa. Loppuseminaarissa seurannasta jätetään myös kirjallinen raportti.

Nähdään huomenna!

K. Nivala

9 kommenttia:

 1. Tosi hyvää tekstiä. Jatka samaan malliin.

  - I.Väätäinen

  VastaaPoista
 2. Yhdyn I. Väätäisen kommenttiin.

  -J. Koivusalo

  VastaaPoista
 3. Lyhyesti kuvattu, hyvin kirjoitettu kuvaus siitä mitä tulee tapahtumaan. Kohtaa jossa mainitaan "Loppuseminaarissa seurannasta jätetään myös kirjallinen raportti." en ymmärtänyt mitä se tarkoittaa.

  VastaaPoista
 4. Tulin vasta tänään kurssille. Mielestäni kurssi vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Itse olen seurannut aiemmin ainoastaa muotiblogeja. Tämän kurssin aikana tulee varmasti ainakin selailtu myös eri aiheisia blogeja.

  VastaaPoista
 5. En ole itse seurannut blogeja oikeastaan yhtään joten nyt niitä tulee seurattua sitten vähän enemmän.

  VastaaPoista
 6. Kurssi vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta, ja mielelläni alan vähän seuraamaan, että miten nettiin oikein kirjoitellaan blogeja...

  M. Elomaa 09asmy1

  VastaaPoista
 7. Hei Samicar

  Loppuseminaari tarkoittaa viimeistä tapaamiskertaamme eli teillä 08Toteilla 28.1. pidettäviä tunteja. Silloin kerrotte sekä sullisesti että kirjallisesti, mitä bloginne sisälsivät ja mitä opitte blogeista jablogikirjoittamisesta.

  K.Nivala

  VastaaPoista